Lattialämmitys – Vaihe 1: Sopimus ja Suunnitelma

Tänään Jouko Turunmaan Lämpötalosta kävi kylässä ja käytiin läpi kellarin lattialämmitystarjous ja miten asiassa edetään. Päästiin jutuissa niinkin pitkälle, että päätimme tehdä tilauksen lattialämmityksestä kellariin.

Kellariin tulee kaksi jakotukkia, toinen ”yleisille tiloille” ja toinen kosteille (eli kph). Näin saadaan kylppäriin muita huoneita korkeampi lämpötila aikaiseksi. Lattialämmitys tulee Nereukselta. Itse maalämmöstä ei ole vielä tehty päätöstä, varteen otettavia vaihtoehtoja on käytännössä jäljellä kaksi Thermia ja IVT. Lattialämmityksen asentamisesta tekee hieman haastavaa se, että tällä hetkellä ainoastaan saunan, WC:n ja KPH:n lattia on asennuvalmis, mutta esim. TK ja KHH ja ”Aula” ovat yhä vanhan betonilattian omia, joten niiden osalta päästään asennushommiin vasta parin kuukauden päästä.

Hintaa 4 huoneen lattialämmitykselle (kahdelle jakotukille) ja vermeille asennuksineen ja loppusäätöineen tuli 1200€.

  • 16mm PE-RT lämpöputkea, asennettuna korotettuun teräsverkkoon
  • Jakotukkiparit 2 (kosteat tilat) + 4 (muut tilat)
  • Työ: Suunnittelu, Asennus, säädöt ja koulutuksen,
  • Letkut, tukit, liittimet, yms…
  • Maalämpöurakan mukana tulee jakotukkien kiinnitys lämmityslähteeseen (puskurivaraajan).

Suunnitelmat:

suunnitelma

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *