Torstai – Puheluita, sopimuksia, kellarin seiniä ja pihakiviä

Tänään tuli soiteltua parille säiliön puhdistuksia tekevälle yritykselle, ja tästä setistä edullisin vaihtoehto oli 320€ (sis. ALV ja moskien poisviennin). Sovittiin Turun Tankkitekniikan kanssa, että tulevat maanantaina n.14-15 alkaen tyhjentelemään säiliön purkukuntoon, imaisevat vielä ylimääräiset öljyputket yms.. tyhjäksi, sekä tekevät tarvittavat viranomaisilmoitukset käytöstä poistosta. Teemu lupasi alkaa tämän jälkeen pilkkomaan tankkia – saas nähdä kuinka käy 🙂 Vertailun vuoksi esim. Öljykolmio tarjosi puhdistuksesta ja tyhjennyksestä 370€ + 0,5€/L (jämä moskista ja mössöstä säiliön pohjalla).

Soittelin myös Turun kaupungille – Hortonimi Huttuselle (sattui olemaan vielä sopivasti puhelinaika) ja sovittiin treffit Luumutielle 11.6 tiistaille. Käydään tontin parit kelo/laho männyt läpi, sekä muut pois kaadettavat puut – täällä kun tarvitaan kaupungilta lupa kun kaupunkialueella kaatelee puita. Onneksi ainakin alku oli kovin vaivaton.

Myös Turunmaan lämpötalon Reijo kävi kylässä ja tilattiin siinä sitten Thermian G3 ja 200m lämpökaivoa. Kirjoittelen tästä hieman lisää toiseen postaukseen.

Puhelukierroksen jälkeen oli jälleen vuorossa kellarin kylpyhuoneen seinien ”rappausta” Vetonitin tiilitasoitteella, vielä saa jokusen kerran mössöä seiniin sivellä, ennen kuin seinä on tasainen ja passissa, mutta pelottavan lähellä ollaan viimeistelykerrosta – taitaa valmistua tämäkin jossain vaiheessa. Sovittiin Teemun kanssa, että sunnuntaina siivotaan KPH puoli ja pistetään verkot paikoilleen, jos vaikka Jouko (Turunmaan lämpötalosta) soittelisi ja kertoisi Nereuksen lattialämmityssuunnitelmien saapuneen ja että asentaja kolkuttelisi ovella jo alkuviikosta (toiveajattelua – mutta kai sitä saa unelmoida).

Pihalla jatkui takaseinusta kivien ”oikominen”. Tehtiin siinä Teemun kanssa myös yksi pengerkin kuntoon samantein. Täytynee soitella anopille, jos vaikka hän innostuisi hakemaan parit atsaleat, kenties vaikka yksi alppiruusu ja jotain rönsyilevää kasvia aivan muurin reunalle, niin saataisiin takapihaakin jo hieman fiksailtua.

Inka pyysi minua myös ottamaan muutaman yleiskuvan talosta, joten niitäkin on nyt tarjolla.

30-05 Rusina-kellari-1

Tiilitasoitetta on seinissä, näyttää ehkä hirveältä, mutta vielä ei ole kyseessä viimeinen kerros. Pahimmillaan täytettävää on ollut n.40mm, joten kerroksia on saanut vedellä.

30-05 Rusina-kellari-2

Teemu jatkoi seinänpurku hommissa, otettiin myös ylimääräinen tuuletusputkikin pois sijoiltaan (siitä taidetaan tehdä LTO:n poistoilmaputki autotallin katon läpi).

30-05 Rusina-piha-1

”Korjattu kivetys” ja uusi penger.

30-05 Rusina-piha-2

Samainen kivimuuri toisesta suunnasta, sekä vanhannäköiseksi korjattu kivetys. Kivetystä lähdettiin oikomaan parista syystä: Kaato tarvitsisi olla talosta pois päin, kivetys oli paikoitellen routinut ja kivetys oli jonkin verran ruohon ja kasvillisuuden peitossa.

Alla muutama kuva talon julkisivusta tällä hetkellä. Pasi on ahkerasti maalaillut ikkunoita ja karmeja – tästä suuri kiitos, päästään pari vuotta eteenpäin, ennekuin ne tarvitsee oikeasti huoltaa kunnolla.

30-05 Rusina-piha-3

30-05 Rusina-piha-4

30-05 Rusina-piha-5

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.