Etupihan ehostus – Kivimuurin korjaus (osa 1)

Tänään iltapäivällä kävästiin taas Luumutiellä ahertelemassa. Valoin teknisessä tilassa pohjan seinälle ja sitä ennen levitin hieman finfoameja, joita pitääkin käydä hankkimassa lisää… Kylppärin puolella tasoitin seiniä ja ne alkavatkin olla jo hyvällä mallilla (ainakin omasta mielestä). Pääosassa tänään oli kuitenkin etupihan kadunreunan kivimuuri! Kävimme juhannuksena kiertelemässä mökkejä ja viimeiseltä mukaan tarttui kolme muovipussillista kuunliljoja (kahta eri lajiketta). Näitä varten piti sitten aherella etupihalle penkereet kuntoon. Tarkoitus on alemmalle tasolle istuttaa koko reunan edestä Kuunliljaa ja ylemmälle tasolle jokin pensas, esim. jonkin Angervo.

WP_20130623_001
Näiden kukkien nimeä en muista, mutta näyttivät kivoilta. Kukka itsessään on kaksivuotinen, ensimmäisenä vuonna kasvatetaan lehdet ja seuraavana se venytetään pitkäksi sisältämään kukinta, tuo pitkä kukinta toimii myös leviämismekanismina, koska siitä juurtuu uusi kasvi. Nämä puskat on siis istutettu takapihan puolelle, saunan lattian alta kaivetuista kivistä tehtyyn kukkapenkkiin.
WP_20130623_003
Tässä sitä ”uutta” kivimuuria Kuunliljojen kera. ylemmälle penkereelle on tarkoitus istuttaa esim. Angervoa (tms.. pensasta). Kivimuuria on tarkoitus korjata vielä tämän syksyn aikana lisää, mutta Kuunliljoja ja muita istutuksia jatketaan sitten ensi vuonna (ellei saada lisää alkuja jostain) 🙂 Tähän on tarkoitus hakea säkki katetta (sulkemaan kosteus maahan).
WP_20130623_005
”Before – After” -kuva 🙂 Eli vasemmalla vanhaa villintinyttä muuria ja oikealla himan oikaistuna ja tuplapenkereellä varustettuna. Noihin rappuihin olisi vielä syksyn aikana tarkoitus rakenella porttia (ja sitä varten tarvitsisi tehdä pieni valu johon upottaa pysypuille tukiraudat/kengät).

Tänään iltapäivällä kävästiin taas Luumutiellä ahertelemassa. Valoin teknisessä tilassa pohjan seinälle ja sitä ennen levitin hieman finfoameja, joita pitääkin käydä hankkimassa lisää… Kylppärin puolella tasoitin seiniä ja ne alkavatkin olla jo hyvällä mallilla (ainakin omasta mielestä). Pääosassa tänään oli kuitenkin etupihan kadunreunan kivimuuri! Kävimme juhannuksena kiertelemässä mökkejä ja viimeiseltä mukaan tarttui kolme muovipussillista kuunliljoja (kahta eri lajiketta). Näitä varten piti sitten aherella etupihalle penkereet kuntoon. Tarkoitus on alemmalle tasolle istuttaa koko reunan edestä Kuunliljaa ja ylemmälle tasolle jokin pensas, esim. jonkin Angervo.

WP_20130623_001
Näiden kukkien nimeä en muista, mutta näyttivät kivoilta. Kukka itsessään on kaksivuotinen, ensimmäisenä vuonna kasvatetaan lehdet ja seuraavana se venytetään pitkäksi sisältämään kukinta, tuo pitkä kukinta toimii myös leviämismekanismina, koska siitä juurtuu uusi kasvi. Nämä puskat on siis istutettu takapihan puolelle, saunan lattian alta kaivetuista kivistä tehtyyn kukkapenkkiin.
WP_20130623_003
Tässä sitä ”uutta” kivimuuria Kuunliljojen kera. ylemmälle penkereelle on tarkoitus istuttaa esim. Angervoa (tms.. pensasta). Kivimuuria on tarkoitus korjata vielä tämän syksyn aikana lisää, mutta Kuunliljoja ja muita istutuksia jatketaan sitten ensi vuonna (ellei saada lisää alkuja jostain) 🙂 Tähän on tarkoitus hakea säkki katetta (sulkemaan kosteus maahan).
WP_20130623_005
”Before – After” -kuva 🙂 Eli vasemmalla vanhaa villintinyttä muuria ja oikealla himan oikaistuna ja tuplapenkereellä varustettuna. Noihin rappuihin olisi vielä syksyn aikana tarkoitus rakenella porttia (ja sitä varten tarvitsisi tehdä pieni valu johon upottaa pysypuille tukiraudat/kengät).

Vastaa