Hyvästi Öljysäiliö ja Pannu – Vaihe 1.1: Öljysäiliön purku jatkuu

Tänään aamulla Saariston Kaivonporaus Oy:n putkarit kävivät tuomassa väliaikaisen lämminvesivaraajan käyttöveden lämmittämistä varten. Appiukko kävi kytkemässsä ko. pelin sähköihiin illalla ja epäili kovasti lähteeköhän lämmittämään 🙂 Huomenna nähdään 😉

Teemu kävi jatkamassa urakkaansa ja onnistui tuhoamaan arvokkaita teriä jonkin verran (käytännössä heitettiin viimeinen roskiin illan päätteeksi). Säiliöstä on nyt purettu noin puolet. Appiukon kanssa aloitettiin myös öljykattilan irroittaminen ja onnistuttiin hieman aiheuttamaan tulvaa (onneksi tilassa on lattiakaivo), kun nappasin termostaatin irti kattilan etupinnasta. Myös lämmitysjärjestelmän putket irroitettiin kattilasta ja käytännössä vekotin jäi nököttämään paikoilleen ilman putkia ja sähköä. Pasi oli myös paikalla ja jatkoi valtavaa ikkunanmaalausurakkaansa, kiitos siitä 🙂

Pihallakin tapahtui, valtava aurinkotuulipurkaus kaatoi talon pohjoispuolella nököttäneen pikkukuusen, joka sitten pistettiin lihoiksi samantein. Kyllä avartui piha, nyt vain odottelemaan syksyn tarjousmyyntejä ja noutamaan sieltä muutama lehtipuuntaimi (kenties omenaa, kirsikkaa tms…). Kävin myös harventamassa talon eteläpuolella olleita valtavia kuusia ja pelkällä alaoksien harventamisella kuusista tuli jo mukavan ryhdikkään näköisiä. Anoppi oli kovin sitä mieltä, että paikoilleen pitäisi jättää!

4-6 Rusina-kellarijapiha-1
Väliaikainen lämminvesivaraaja, jonka takajalka jo meni lattiavalusta läpi (kuvaa hyvin kellarin lattian valun paksuutta). Jalka myös taittui pahasti ko. tapahtumassa ja varaaja on nyt tuettuna finfoamilla ja laudoilla.
4-6 Rusina-kellarijapiha-2
Siellä se puoliksi purettu öljysäiliö nököttää 🙂
4-6 Rusina-kellarijapiha-5
Öljysäiliön palaset uloskannettuina (muutama isompi jäi vielä sisälle, kun loppui puhti tekijöistä).
4-6 Rusina-kellarijapiha-3
Anoppi oli kaivanut ikkunoihin jo jostain verhoja, ikkunasta näkyy nyt myös harvennetut kuuset, jotka ovat jopa siistin näköiset aiempiin verrattuna.
4-6 Rusina-kellarijapiha-4
Tähän se aurinkotuuli osui ja vei puun mennessään, takana näkyy valtava pino kuusenoksia (harvennuksesta ja tämän pienen kuusen kaadosta).

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *