Keittiö: Miksi tämäkin työmaa piti aloittaa jo nyt?

Tämän päivän aikana tehtiin pieni päiväkirurginen toimenpide keittiölle. Eli koska maalämpö on näillä näkymin tulossa taloon aikaisintaan elokuun lopussa / syyskuun alussa, tarvitaan taloon jotain avustavaa lämmitystä, mikäli säät oikein kylmenevät. Tätä varten vanhempien mökillä on käyttämättömänä Leino-puuhella, joka ollaan huomenna sieltä hakemassa (samalla kun viedään Öljykattila Nakolinnaan) taloa lämmittämään. Tätä varten tarvitsisi, joskus 80-l. korjattu keittiötä hieman muokata. Eli siirrettiin sähköhella takaisin alkuperäiselle paikalleen sekä sen vieressä ollut vetolaatikosto hellan viereen. Toki vetolaatikosto tuli yli ovenkarmin, mutta kyse on ”väliaikaisesta” ratkaisusta (n+5 vuotta), joten menkööt. Samalla heitettiin mäkeen vanha ja hajonnut liesituuletin ja sen putkisto. Yläkaapit on jollain tavalla tarkoitus asentaa takaisin lieden päälle, kunhan löydetään jostain seuraavaksi n+5vuodeksi käytetty liesituuletin.

Tätä operaatiota suorittaessa löytyi vanhan puuhellan täytetty piipunaukko, joka tuli naputeltua auki sekä tyhjennettyä (imuroitua) lehdistä, laastista yms.. roskista. Nyt pitää vaan saada piirinuohooja pelipaikalle kurkkaamaan piipun kunto, sekä nuohoamaan keittiön ja saunan piiput (joita ei siis ole käytetty n.25 vuoteen). Operaation jälki ei ehkä ole kaunein, mutta tällä budjetilla ja aikataululla se on täydellinen. Appiukkokin sattui vahingossa pelipaikalle ja joutui heti sähköhommiin (kytki hellan uuteen paikkaansa).

Niin ja se syy oli siis lämpö 🙂

 

26-6 Kellari ja keittio-4
Vanha liesituulettimen raato, joka käydessään piti kovempaa ääntä kuin nousukiidossa oleva hanhilauma / 747 jumbojet. Nakolinnan rauta odottaa tätäkin aarretta!
26-6 Kellari ja keittio-3
”Tarpeettomiksi” jääneet kaapit odottelemassa ruokahuoneen puolella. Voi olla että tuosta toisesta kaapistosta tehdään astiakaappi tänne ruokahuoneen puolelle. Maustekaappi ja tuo toinen kapea kaappi löytänee tiensä takaisin keittiön seinälle, jahka löydetään sopiva liesituuletin jostain.
26-6 Kellari ja keittio-2
Siinähän se ”uusi” keittiö sitten onkin, loppusilausta vaille 🙂
26-6 Kellari ja keittio-1
Sama roska, jostain syystä kaksi kuvaa, nooh antaa olla 🙂

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *