Asettaudutaan taloksi

Toinen yö meni jo huomattavasti paremmin. Omituinen nakutus vaimeni sängyn paikkaa siirtämällä ja ilma vaihtui, kun pidettiin ikkunaa auki. Oli ihan outoa, kun oli niin hiljaista vaikka ikkuna tosiaan oli auki. Ei kuulunut juhlijoiden kotiinpaluuääniä, ei autojen gangstabassoja eikä hurjastelevia mopoja. Ihanaa asua täällä!  Eilen illalla siivoiltiin keittiötä ja saatiin se ihan asumiskelpoiseksi, tänään vuorossa joko eteinen tai olohuone.

20130725 Rusina_1krs-1
Tältä näytti olkkari vielä eilen. Illalla saatiin raivattua Empulle kilparata auki, kun pientä selvästi harmitti taaperokärryllä kruisailun tökkäys jokaiseen esteeseen

Muutossa on se hyvä puoli, että tulee siivottua paikkoja. Sen innoittamana aion esitellä liinavaatekaappimme. Liinavaatteita kaappiin latoessani aloin miettiä, miksi omistan niin monet lakanat? On niitä ihan kiva vaihdella, mutta turhaahan se on. Yleensä pyykissä ei kuitenkaan ole kuin korkeintaan yksi setti. Jenkeissä yleinen käytäntö tuntui olevan, että jokaisella perheenjäsenellä oli vain yhdet lakanat, joita sitten aika ajoin pestiin ja kuivattiin rummussa vielä saman päivän aikana. Tämän näkökulman innoittaman lupaan olla ostamatta uusia lakanoita ainakaan kahteen vuoteen.

20130725 Rusina_1krs-2
Siisti kaappi, jeejee!

Pyykinpesu on toistaiseksi aika likaista puuhaa. Pyykkikone on sijoitettu rakenteilla olevaan saunaan. Kaikki paikat ovat täynnä pölyä. Likaisilta kellarinrapuilta hypätään kellarin aulan sepelille, kävellään tulevalle saunalle, noustaan kuivumista odottelevalle betonilattialle ja siellä kaiken keskeneräisyyden keskellä hohtaa upouusi pesukone, valmiina puhdistamaan likapyykkiä, joka kellaritilan lian keskellä tuntuukin aika puhtaalta. Sähkön saa kätevästi kymmenen metrin päästä jatkarilla ja veden vääntämällä ikivanhaa suihkuhanaa noin viisi kierrosta auki. Eksoottista! Pyykit ripustettiinkin ulos kuivumaan, ihanaa luksusta keskustasta muuttavalle. Jännityksellä odotimme, ovatko ne aamulla kerättävissä naapurin puutarhasta, sillä emme vielä omista pyykkipoikia. Yö oli onneksi kuitenkin tyyni ja pyykit olivat narulla vielä aamun valjetessa.

20130725 Rusina_Kellari-1
Siellä se odottaa. Tuli ihan joku nykytaideteos mieleen kun ensimmäisen kerran näin hohtavan pyykkärimme remonttikaaoksen keskellä. Pian sekin varmaan pölyttyy ja näyttää hyvinkin kuuluvan sinne.
20130725 Rusina_Kellari-2
Pyörimään lähti, jee!

Ilmoitusluontoisesti kerron myös, että teknisen tilan maalaus on tullut valmiiksi! Neljännen maalauskerran jälkeen tilat on muuttuneet vitivalkoisiksi. Kauhukseni huomasin kyllä, että seinää koskettaessa siinä irtoaa valkoista väriä. Koitan unohtaa asian hetkeksi ja alkaa sitten selvittelemään, voiko sen korjata jotenkin.

20130725 Rusina_Kellari-3
Maalatun ja maalaamattoman raja
20130725 Rusina_Kellari-4
Tekninen tila näyttää kyllä livenä paremmalta.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.