Kellari – Aula: Betonin poisto

Päivitetty 5.7.2013. Aulan lattian poisto aloitettiin tänään, tässä kuitenkin kävi vähän hassusti, koska vanhempani ja veljeni loppupeleissä kaivoivat maata pois minun vahtiessa Eemiliä. Eemil ei tällä hetkellä suostu jäämään Tarjan tai Pasin kanssa yksin, koska on ymmärtänyt sen tarkoittavan että Isä ja/tai Äiti lähtee pois, joten poika on hyvin tarkka kenen seuraan jää, jottei jää ”yksin”. Arttu myös ilmestyi aamupäiväksi ja yhdessä Artun ja Teemun (Eemilin ollessa päiväunilla) kannettiinkin betonia pois (n.1/2). Betoni saatiinkin kärrätä suoraan jätelavalle (ei siis välivarastoon autotallin puolelle). Vanhasta lattianpohjasta toisaan (vanhempieni voimalla – kiitos siitä) poistettiin jo jonkin verran maa-ainesta, jälleen oli nähtävissä, että tällä puolella taloa kallio on aivan pinnassa. Tämä tarkoittaa taas paikotellen ohutta kapilaarikatkosepelikerrosta sekä todella hankalaa maantiivistystä, sekä työlästä eristeiden asentamista (koska kallion kärjet pilkottavat sorasta aina hyvin lähelle tulevaa lattiaa asti. Kuten Erkki jo saunaa tehdessä ohjeisti, pitää varmistua ettei uusi lattiavalu ole suoraan kiinni kalliossa vaan tulee sitä ”laakeroida” (lämpölaajentumisen takia).

Maa-aines, joka oli erittäin kivistä kärrättiin takapihalle, jossa sillä on tarkoitus hieman tasoittaa suuria korkeuseroja ja tehdä tasaista nurmialuetta hieman isommaksi.

Illalla tein myös pienen valun osan tiiliriventeerauksen alustaa, josta oli jo poistettu betonilattia ja kaivettu maa pois. Lattia on vielä poistamatta n.2/3 riventeerauksen alta, joten tämän n.1m mittaisen valun toivon tukevan riventeerausta sen aikaa, kun loppuosa vanhasta lattiasta poistetaan, sekä alla oleva maa-aines. Valun tein tietenkin suoraan tulevan lattiapinnan korkeuteen asti.

WP_20130703_010
Aulan puolikas ilman betonia, maa-aines poistettu ja kallio näkyvissä. Tähänkään kohtaan ei tulla saamaan kunnollista kerrosta kapilaarikatkosepeliä, myös Finfoamien kanssa tulee taas vääntöä! Oikealla näkyy pienimuotoinen tukivalu, jotta tiiliriventeeraus ei tipahtaisi kun loppuosa betonilattiasta puretaan pois.
WP_20130703_012
Lapioitavaa riittää taas (sisään ja ulos) 🙂
WP_20130704_014
Sorakasan alku takapihalla. Tähän tulee penger, olla tehdään pohjat yläpihan tasaisemmalle nurmikolle. Toki siihen saa tuoda vielä multaa päälle, mutta meneepähän pois kaivettava maa ”hyötykäyttöön”.

2 thoughts on “Kellari – Aula: Betonin poisto

    1. Meidän perheessä nämä hommat asioidaan sähköisesti
      Kulta (julkisesti tunnustettuna) et sä nyt tyhmä sentään ole… Mutta juu näitä on jo piikattu ja hakattu lekalla irti… Yksi lohkaisu irroitti nuo kaikki kivet, jotka menivät etupihan kivimuurin jatkeeksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *