Kivimuuria, kaiteita ja muita pihaleikkejä (Päivitetty 18.7.2013)

Torstai

Aamupäivä meni autoillessa, kun käväistiin hakemassa muuttolaatikoita iso pino. Iltapäivä alkoi autotalliin kertyneen betonin siirtämisellä vaihtolavalle. Eemeli ja Petteri maalasi ison Autotallin päällä olevan kaiteen ensimmäiseen kertaan valkoisella, sitä ennen Petteri oli jo kerennyt viimestelemään pihakalusteiden paria pientä puuttuvaa maaliläikkää harmaalla. Loppupäivän aikana Inka maalasi Teknisen Tilan taas kertalleen kalkkimaalilla. Teemu rälläköi naulat pois kellarin katosta ja itse vielä illan lopuksi rakensin yhden kivimuurin (eli päädyin vaihtoehtoon 2).

20130711 Piha-5
Petterin viimeistelemät penkit (pöydän kanssa jatketaan huomenna).
20130711 Piha-3
Takapihan toiseen kertaan tehty kivimuuri (nyt se jopa näyttää siltä). Saattaapi olla, että tänne täytyy vielä kärrätä autotallista santaa…
20130711 Piha-4
Petterin ja Eemelin maalaama kaide. Huomenna tuo maalaillaan sitten toistamiseen, kunhan ehtii ensin kuivahtaa.
20130711 Piha-2
Isosta autotallista saatiin iso osa betonista pois, eli pieni rutistus vielä ja sen jälkeen luvassa on pelkkää santaa, tiiltä ja kaakelia… Tuossa ovien takana oli siis tavaraa niin paljon, että ovet olivat jo alareunasta ”irti” ja kun ovet avasi, syöksyi iso kasa betonia pois tallista. Nyt sinne mahtui jo mylly ja pari tyhjää suursäkkiä. Myös Petterin ja Eemelin maalama kaide toisesta suunnasta.

Lauantai

Tänään maalattiin kaide toiseen kertaan, sekä kiinnitettiin Villiviini kiinni ko. aitaan asianmukaisella nyörillä. Samalla reissulla kun kävin hakemassa nyöriä haettiin n.10m valkoista muoviköyttä riippumaton kiinnitystä varten.

Aamupäivä meni kun kaivoin Kellarin toisen sisäänkäynnin (ns. pääsisäänkäynnin alla) lattian auki, sekä poistin maa-aineksen. Kesken tätä kaivuu-urakkaa vanhempani ilmestyivät pelipaikalle ja kävimme heittämässä 4 peräkärryllistä muuttotavaroita nykyiseltä asunnolta Luumutielle. Iltapäivä meni tosiaan maalatessa kaidetta, sekä kantaessa soraa tuohon kaivettuun kellarin sisäänkäyntiin. Petteri viimeisteli loput pihakalusteista.

WP_20130714_001
Kellarin sisäänkäynti kaivettuna tyhjäksi ja sorattuna. Nyt ei pitäisi tämänkään enää routia, sillä saven seasta tuli kaivettua ylös kolme isoa kiveä (kera saven).

Sunnuntai

Sunnuntaina sitten kiinnitettiin riippumatto, tyhjennettiin autotallia sannasta ja kivistä, sekä avasin ison autotallin kattoa sitä peittäneestä maasta. Autotallin kattoa pitää vielä paikotellen repiä auki ja tasoitella ja sen jälkeen pestä painepesurilla perinpohjaisesti. Pesun jälkeen tuo avattu katto sivellään kylmäbitumitökötillä ja annetaan kuivahtaa. Kuivumisen jälkeen siihen poltetaan pohottajalla kerros huopaa.

Vastaa