Lapiointia, leikailua ja patolevypohdiskeluja

Lauantai tuli pääosin vietettyä kottikärryjen ja lapion parissa, kun täytin pihan kaivantoja, yllättävän hidstasta täyttää tälläistä vallihautaa yksin 🙂 Lisäksi tuli tehtyä reikä sokkeliin, jotta sai kaapelit syötettyä sisälle. Tosin tuo itse sähkökaapeli pitänee vielä kiskoa ulos talosta, tehdä reikää isommaksi ja vetää se toiseen suojaputkeen, jotta kaapeli olisi ”vaihdettavissa” jälkeenpäin. Kun nuo kaapelitjutut on saatu kuntoon pitäisi rakennella hieman valumuotin tynkää ja valaa piikatut reiät ja kolot umpeen.

20130825 Rusina-3
Kaapelit talon sisäpuolella, hieman tarvitsee vielä lapioida, jotta saadaan vedettyä ne oikeisiin paikkoihin.
20130825 Rusina-4
Viimeinen pätkä täytettävää…
20130825 Rusina-5
Suurin homma takana? Ja ihan siistiltä näyttää, ei Saab edes uponnut paljoa 🙂

Niin se patolevypohdinta, yritin tavoitella Erkkiä siinä toivossa että hän olisi valaissut minua patolevyjen taioista, mutta turhaan. Parempi onni ensi kerralla. Ajattelin, että nyt kun tuo johtojen ja putkien kohta talon sokkelista on kaivettu esiin, niin mitäs jos siihen tuikkaisi patolevyt ja pätkän salaojaa. Ei tarvitsisi sitten myöhemmin kaivella auki tätä hieman tukkoista kohtaa… Mutta Kerabitin ja parin muun patolevyvalmistajan asennusohjeissa mainttiin itseliimautuvan tai poltettavan huovan asentamisesta anturan päälle, ja kun meillä ei varsinaista anturaa ole, niin miettisin että voisiko vain asentaa pelkän patolevyn sokkelin suojaksi, salaojan sokkelin pohjan alapuolelle ja sitten hieman soraa patolevyä vasten. Eristettä tässä ei mielestäni tarvita, mutta Erkkiä odotellessa.

Sunnuntai meni pääosin siivotessa, siihen upposi ihan tavattomasti aikaa. Tosin siivottavaa riitti, kun pistin entisen pannuhuoneen, nykyisen kodinhoitohuone/eteisen vanhan ikkunan karmit lihoiksi. Ongelma oli, että karmin ja seinän välistä virtasi vesi sisään ja karmi oli jo alapuusta kohtuu laho (ikkuna oli jo ihan palasina lahoutumisen vuoksi). Eli pitänee saada tuo veden virtaus kuriin (1. rakentamalla ”ikkuna”/kate ko. syvennyksen päälle, 2. riippuen mitä Erkki sanoo, niin mahdollisesti jotain huopaa tms… syvennyksen alareunaan vesieristeeksi tms..). Ja sitten pitää tehdä/ostaa uusi ikkuna, siihen asti finfoam saa ajaa ikkunan virkaa :). Tuosta samasta lävestä on tarkoitus tunkea IV-koneen ulkoilma/korvausilmaputki ulos (HST:na seinän jälkeen ulkopuolella). Kun ikkuna ja ylimääräiset betonin oli purettu alkoi tosiaan jo aiemmin mainittu siivoaminen. Nyt on KHH / TEKN. sen verran siisti, että tarkoitus onkin heti IV-kanavaoperaation jälkeen alkaa vesieristys- -> laatoitushommiin.

20130825 Rusina-1
Entinen ikkuna ja sen karmit. Osittain ihan hyvässä kunnossa, mutta koska koko alapuu oli entinen, niin lihoiksi vain… Niin ja ikkunan karmitkin olivat entiset.
20130825 Rusina-2
Uusi ikkuna ja IV-putken ulosmenokohta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *