Lomalle lompsis – Puuhellaa ja läpivientejä

Kyllä, loma kaikesta tästä (tosin hieman yksipuoleinen, mutta loma kuitenkin :D). Eli siis pari viikkoa taukoa niin töistä kuin töistä. Sitä ennen tein veljelleni listan asioita, joita hän voi tehdä jos huvittaa – saas nähdä paljonko näistä askareista on hoidettu 🙂

lomavastaaja

Matkasta ajattelin jotain kirjoitella tänne, jos jotain kiinnostaa: http://www.heinonen.in/matka kera kuvien!

Ennen lähtöä saatiin kuin saatiinkin Keittiön puuhella paikoilleen ja samalla tuli painettua testisavut sisälle kämppään. Lähtökohdat onnistuneelle poltolle olivat heikot, koska hormi oli kohtuu kostea (vuosien käyttämättömyys), sekä n.1kk sitten kaadettu pihakuusi polttopuuna. Mutta alkusavujen jälkeen sain sen verran hyvän liekin aikaan, että hella veti kohisten ja sai nostaa keittiön ikkunat paikoilleen 🙂

Jotta hellan asentaminen kävi mahdollisesksi taikoi Arto Raisiolaiselta peltisepältä ”liitospellin” hormille ja hellan liitosputkelle. Samainen peltiseppä teki myös savupellin, mutta jostain kumman syystä otti mallina olleesta saunan pellistä sen vetotapin irti ja pulttasi sen uuteen peltiin kiinni. Nooh nyt täytyy taikoa saunan peltiin jostain kahva. Kiitos kuitenkin Artolle tämän kaiken mahdollistamisesta, nyt vain jos Inka onnistuu hellan kanssa, niin ei pitäisi tuvankaan jäähtyä (etenkin kun muuta lämmitystä talossa ei tällä hetkellä ole).

20130801 Rusina-1
Arton teettämä pelti jolla hellan savut saadaan siististi hormiin. Hyvin toimii ja oli helppo asentaa (ja oli vielä tehty speksien mukaan).
20130801 Rusina-2
Kaunis, kuuma ja tulinen kokonaisuus, varustettuna saunan savupellin ”kahvalla” (hitto vie). Nooh ainakin lämpenee (sekä lämmittäjä, että hella).
20130801 Rusina-3
Erkin konsultaatiokäyntiä odotellessa – voisikohan tälle kellarin rinteenpuolen seinän/lattian ”kosteudelle” tehdä jotain, nyt vielä kun tässä ei ole lattiavalua päällä. Hieman tulee vesi läpi (kun on kaksi päivää sadellut kevyesti – syksyn kaatosateita odotellessa).
20130801 Rusina-4
Kuva alakerran vessan puolelta. Tästä reijästä pitäisi saada läp 2 IV-putkea, 3 PEXiä, sähköjä ja yksi KPI. Ainakin paperilla ne mahtuivat, saa nähdä miten äijän käy. Teemu tämän reijän tähän taiteili! Asiaa ei muuten helpota se, että KHH puolella tässä menee lämpölinjan menoputki ”hieman tiellä”.
20130801 Rusina-5
Reikä KHH:sta Pikkuautotalliin. Tästäkin tungetaan KPI:tä, IV:tä ja sähköjä. Sähköjen osalta hieman jännittää, mutta muiden pitäisi kyllä mahtua.
20130801 Rusina-6
Toinen tiili vielä ottamatta pois, sekä reikä tekemättä Lämpölinjan paluuputkelle. Toki tähän seinään täytyy tehdä vielä 125mm reiät IV-putkille (ja ehkä jopa äänenvaimentimille, nekin kun pitää jonnekkin saada mahtumaan).
20130801 Rusina-7
Tämän reijän kanssa meinasi usko, hiki ja voimat loppua. Kolme päivää (tosin 2-3h / päivä) tätä reikää tein! Seinän paksuus on 340mm, eikä asiaa helpota kaksi apinan pään kokoista graniittilohkaretta (ihanaa säästöbetonia). Eli ensin hitosti reikiä, sitten murtovasaralla loput. Reikä on sen verran korkealla, että tuo +10kg vasarakin painaa jonkin verran muutaman tunnin poraamisen jäljiltä. Enpä ole koskaan hikoillut niin paljon kun tätä tehdessä, uskomattoman paljon ihminen voi hikoilla 😀 Nooh reikä tuli ja meni, ja tästä on tarkoitus tunkea IV-koneen jäteilmaputki isoon autotalliin, josta autotallin katolta ulkoilmoille.

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *