Vesieristystä ja sähköisiä tunnelmia

Tänään tuntuu taas siltä, että saatiin jotain aikaiseksi! Teemu tuli käymään ja siitä sitten ruvettiin asentelemaan ulkoilmakanavaa paikoilleen, jonka kanssa ei kauaa nokka tuhissukkaan. Samalla vaihdettiin uusi sähköliityntämaakaapeli toiseen suojaputkeen ja vedettiin maadoituskuparit ryhmäkeskuksen ja mittauskeskuksen luo. Huomenissa/torstaina pikkuautotallin kaivuut jatkuu ja varmaan tulevalla viikolla Appiukkokin ilmestyy ja kiinnittää uuden mittauskeskuksen talon seinään. Niin siis tuo pikkuautotallin ulonmainen osa oli aiemmin piikattu auki (koska sen alla kulkee ensi kesänä vaihdettava vesiputki ja loppu viemäristä), joka nyt lapioidaan tyhjemmäksi, sekä viemärin että vesiputken löytämiseksi, mutta myös siksi että ko. kohtaan tarvitaan uusi valu. Tuohon valun päälle on tarkoitus rakentaa seinä (n.1,3m syvemmälle nykyisistä tallin ovista) ja tehdä uusi ”arkisisäänkäynti” taloon.

Toinen merkittävä tänään alulle pistetty asia oli Teknisen Tilan lattian vesieristys, joka ohjeiden mukaisesti alkoi primeroinnilla, jonka kuivuttua levitettiin ensimmäinen kerros vesieristettä ja vahvikekankaita. Tuli ko. tilaan myös tungettua yksi lämpöpatteri, pitämään ”syksyn” kylmät ilmat kuivuvan vesieristeen luota poissa.

20130827 Rusina-1
Keltainen primerointi.
20130827 Rusina-4
Ensimmäinen vesieristyskerros
20130827 Rusina-2
Loppuun muurattu seinä ja IV-kanavat, täytyy erkin kanssa hieman jutella, että miten tuon putken ympäristön saisi parhaiten ”tilkittyä”. Mutta siinä siis menee kauniisti asennettuna jäteilma- ja raikas/ulkoilmakanavat tulevan IV-koneen paikalle.
20130827 Rusina-3
Toinen pää IV-kanavista, seinällä näkyy myös keittiön PEXit.

Tänään myös sovittiin maalämmön asennuksesta, eli 9.9 alkavalla viikolla. Samalla tuli varmistettua minkälaista sähköä se MLP oikein syökään (3x16A, 2,5m2 ja näitä 2kpl, toinen vastukselle ja toinen kompuralle, niin ja molempiin turvakytkimet). Täytyykin ehdotella Appiukolle, että jos hankittaisiin sellainen erillinen sulakerasiakeskussysteemi (jossa olisi vikavirta ja passeli kasa automaatteja, ja jos siihen saisi vielä oman kulutusmittarinsa niin se olisi täydellinen). Putkimiehen kanssa sovittiin treffit torstaille ja tarkoitus olisi käydä läpi tarvittavat osaset, jotta seuraavan viikon tiistaina voidaan asentaa paikoilleen käyttövesijakotukit ja vetää vesi jakotukille. Tulee muuten komian kokoinen tuosta kylmästä jakotukista 4kpl 4x jakotukkeja ja 2kpl 4x lämpimälle.

PS. On se Internöötti ihmeellinen, kun tänne kirjoittaa mitä Erkin kanssa pitää jutella, niin menee terveiset perille jo ennen puhelua aiheesta 🙂 Just the way I like it!

PSS. Ai niin ja patolevyasiakin tuli setvitettyä, eli näillä näkymin kuoppa täyteen heti kun vain mahdollista. Samalla keskittyä pintamaan muotoiluun siten, että maa viettää selkeästi pois päin talosta (toisin kuin se on nyt.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *