Sähköistä sähinää – Osa 1

Appiukko tuli morjestamaan ja toi kasan sähköisiä osia, mm. mittauskeskuksen uudelle maakapelille. Samalla tänään tuli lähettyä Turku Energialle pyyntö siirtää mittauskeskus vanhasta keskuksesta tähän uuteeen ja irroittaa vanhat ilmakaapelit ja kytkeä uusi maakaapeli käyttöön. Työpäivän päätyttyä tulikin sitten ruuvattua mittauskeskus seinään, kaivettua pikkuautotallin luiskasta 40% (Teemun vankalla avustuksella) pois ja vedettyä kasa kaapeleita ja suojaputkia paikoilleen. Myös maalämpöä varten tuli ruuvailtua turvakytkimet paikoilleen. Myös Teknisen tilan ja kodinhoitohuoneen uuden seinän yläreuna tuli muurattua umpeen. Samalla kun kuran kanssa lähti leikkimään tuli valettua lopuista säkeistä tuo palkki lattialämpöjakotukkien alle, jotta saa lattian siististi laatoitettua ja vesieristettyä.

Tänään tuli myös noukittua K-raudasta yksi 10mm havuvaneri, josta on tarkoitus pilkkoa levyt sekä ilmanvaihtokoneen, että ryhmäkeskuksen taakse, koska tiiliseinä näiden takana on hyvin epätasainen. Havuvanerin tinkasin puoleen hintaan, kun löysin nurkasta hieman oksaisemman ja ”vaurioituneemman” yksilön – ovat muuten vanerit kalliita.

Maalämmön asennus on nyt sovittu alkamaan tiistaina, wuhuu! Saa nähdä koska tulee valmista 🙂 Ja saa nähdä koska ja miten Appiukko ehtii tulla sähköistämään kellaria… Niin ja tosiaan ryhmäkeskus olisi tullut pistettyä jo paikoilleen, mutta se oli jäänyt jälkitoimitukseen ja saapuu vasta huomenna.

20130904 Rusina-3
Turvakytkimet Maalämmön kompressorille ja vastukselle. Molemmille 3x16A kytkennät, eipä jää paljoa sulakkeita enää jäljelle 🙂
20130904 Rusina-4
Valettu palkki.
20130904 Rusina-5
Päivän suurin työmää, tuosta mitauskeskuksen alta lähti varmaan kuutio maata (tosin siitä 80% oli helkkarin moisia kiviä). Samalla kaivettiin sähköputket yms… maahan. Hieman toki harmittaa että tätä joutuu vielä ensi kesänä kaivamaan lisää kun uusitaan loputkin viemäriä ja runkovesijohtoa. Tähän voi kukin nyt mielessään kuvitella seinän, tallin ovet pois ja oikealle sisäänkäynnin suoraan kodinhoitohuoneen puolelle 😉

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *