Roskakatosta ja asuntokauppaa

Tällä viikolla ei ole tehty kovinkaan paljoa, käväsin Bauhaussissa kaideostoksilla. Bauhaussista mukaan tarttui purkki maalia, mutta ei kaidetta, pojat olivat poistaneet valikoimasta 4m 40+mm pyöreän puun, joten kaide jäi ostamatta. Täytynee käydä Puukeskuksessa etsimässä kaiteeseen raaka-aineita. Baukkarista napattiin kuitenkin hieman 75x75mm kestopuuta sekä 48×48 mitallistettua käsittelemätöntä puuta viikonloppuna valetun roskakatoksen puuosien tekemiseksi. Roskakatos on sen verran ruma betonisena, että päätin naapureiden iloksi hieman priorisoida tuon hökötyksen kaunistelemista. Tätä varten kävin vielä hakemassa pohjamaalattua lautaa Byggmaxista, joten jos vaikka loppuviikosta ehtisi ko. katosta alkaa rakennella.

20131013 Rusina-2
Roskakatoksen valumuotti, jota täytyin jonkin verran tukea lennossa ja ketuiksihan se meni.
20131013 Rusina-1
Tästä ei sinänsä erota, että alareuna liikkui 30cm paikoiltaan 😀 Mutta roskakatos siitä kuitenkin tuli, johon pöntöt kaikista vastoinkäymisistä mahtuivat.
20131013 Rusina-3
Yhtenä iltana innostuin piirtelemään kellarin pukuhuonetilasta hieman hahmotelmaa, jotta olisi jotain kättä pitempää jonka mukaan lähteä rakentelemaan.

Saatiin myös vihdoin tarjous edellisestä asunnostamme, jonka innostamana kävimme hakemassa tiskikoneen! Kyllä kelpaa, aiempi pöytämallinen kone jäi heti eläkkeelle ja uusi kone tuli lyötyä tulille välittömästi. Tiskikone on mallia integroitava, joten kovin tylyltä näyttää ilman lopullista kanttaan ja sen saamiseksi koneeseen saattaa mennä jokunen vuosi 🙂

Jos vain ehdin, käväisen noukkimassa muutaman kahitiilen K-Raudasta kellarin väliseinää varten. Syy hankinnalle tässä vaiheessa johtuu siitä, että kellarissa on vielä yksi säkin puolikas Vetonitin Ohutsaumalaastia, jonka saisi käytettyä sopivasti tähän seinänpätkään 🙂

Viikon aikana tuli tosiaan aina kun mahdollista noukittua tarvikkeita yhtä sun toiseen asiaan, yksi näistä oli tosiaan nuo kahitiilet (43kl), eipä paljoa enempää olisi Saabin takaluukkuun uskaltanut pistää, sen verran lähellä maata oli Saabin perä.

20131013 Rusina-12

Sunnuntaina valoin/muurasin ensimmäisen kerroksen kahitiilistä, tiilet lattiaan kiinnitin S100 valmisbetonilla (jota on vieläkin sen 199kg pihalla, en oikein enää keksi mihin sitä tunkea ennen kuin menee ihan pilalle :).

20131013 Rusina-11
Ensimmäinen kerros kahitiiliä, tungin jopa nuo reiät täyteen S100:sta… Kestää!

Viikonlopun saavutuksista kuitenkin suurin on lähes valmis roskakatos. Siitä ei puutu enää kuin n.40% kattotiilistä, tuulipellit, maali ja valaisin. Hyvänä kakkosena tulee pari kuutiota halottua klapia, sekä loppujen tavaroiden muutto edellisestä asunnosta nykyiseen (jos olohuone ei ollut ennen sekaisin, niin nyt on!!!). Edellisellä asunnolla tuli myös kittailtua hieman reikiä, sekä siveltyä maalia päälle, jotta tulevalla asukkaalla on mielyttävä aloittaa asuminen uudessa kodissaan. Mutta nyt siihen päätähtöseen, eli roskakatokseen, josta (ainakin puuosista) tuli mielestäni ihan hyvä. Pari pientä virhettä (valua huomioimatta) on liian leveä räystäs sivusuunnassa (+5cm molemmilla sivuilla, koska olin laskevinani, että näin kattotiilet menevät täysmittaisina paikoilleen – no eivät menneet), sekä räystäslaudoitus ei mennyt ihan kuin oppikirjoissa. Tuon laudoituksen olisi ilmeisemmin pitänyt olla tiilien korkeudella, mutta nyt se on alapuolella. Voi olla, että korjaan tämän vielä ensi viikolla.

20131013 Rusina-8
Siinä se nyt on, roskakatos 🙂
20131013 Rusina-9
Edestä… Olen myös miettinyt, että pitäiskö myös laudoittaa tuota sisäpuolelta, jotta näyttäisi hieman paremmalta?
20131013 Rusina-10
Takaviistosta…

Kuten todettua, voi hyvin olla, että puran tuon katon laudoituksen ja hieman viilaan sitä. Appiukko nimesi yhden peltisepän Turun ja Raision rajalta, jolta voisi käydä tilaamassa pari tuulipellin palasta (suoraan oikean mittaisia ja mittasuhteiltaan hieman pienemmät kuin standardikama kaupan hyllystä).

Sitten viikonlopun kakkososaa näytelleet puut, joiden hakkaamisesta, kantamisesta ja pinoamisesta on vieläkin kädet kipeänä. Tuota kamaa tulee vielä hyvinkin yksi lavallinen – valitettavasti (toisaalta riittääpähän jokuseen saunomiseen).

20131013 Rusina-6
Pölkyt ja risut, jotka odottavat yhä tuhoaan, autotallin kulmalla on myös vielä pari kottarillista tukkeja…
20131013 Rusina-7
Valmista puupinoa, vkl saldo on pari viimeistä lavaa…

Ensi viikolla pitäisikin käydä parissa laattaliikkeessä katselemassa kylppärin laattavaihtoehtoja, sekä etsiä jostain hyvää jälkeä tekevä laatoittaja. Jos vaikka n. kuukauden päästä saataisiin laatat kylppäriin ja saunan lattiaan. Myöskin pitää muistaa poimia lämpölasi Lasi-Jussista, sekä tehdä kellarin lattiatiileistä tarjouspyynnöt pariinkin paikkaan, mitäs vielä??? Kenties roskakatoksen revisiointi (puukkosahaa + vasaraa 🙂 )…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *