Ruokahuoneen muodonmuutos – Osa 1. Purkua ja puruja

Talon 1.krs. huoneista turhin ja vähiten tärkein on nyt ensimmäisenä työn alla, hieman tämä harmittaa, mutta minkäs teet. Se miksi tämä tila joutui ensimäisenä keskikerroksen huoneista vasaran alle, johtuu alapuolella olevasta saunasta ja kylppäristä, joihin piti järjestää ilmanvaihto. Kaikista siistein vaihtoehto ilmanvaihdolle on kulkea ruokahuoneen lattiassa, joka siis tarkoittaa, että vanha lattia piti purkaa pois 🙂

Lauantaina tartuin vasaraan, sorkkarautaan, puukkoon ja hiltiin… Eikä mennyt kuin puoli päivää niin oli 85% tapeteista pois, 60% lattiasta revitty auki ja kolme läpivientiä tehty kylppäriin ja saunaan postoja varten. Huomenna puretaan loput lattiasta, sekä tehdään kiukaan päälle tuloilmalle läpivienti. Näin työt kellarissa ja saunassa pääsevät jatkumaan ja jossain vaiheessa ensiviikkoa kun IV-osat ovat noudettavissa, niin päästään vetämään kanavaa ja valamaan aukot takaisin umpeen.

20131026 Rusina-5
Välitilannekuvaa… Lattia on vielä avaamatta, mutta tapettia ja listoja on jo poistettu urakalla…
20131026 Rusina-6
Lattiakin avattuna sen verran, että pystyin tekemään läpiviennit. Kulmikkaasta tulee kulkemaan ”saunakanava” 40x120x2300 metallikanava 100mm päillä, jotta saadaan lauteiden alle poisto. Kahdesta pyöreästä tulee poisto kylppäriin ja saunaan. Saunan tulo tulee hyvin lähelle ruokahuoneen kaappia (näkyy kuvasarjassa alempana).

Tarkoitus tosiaan on koolata ulkoseinät 50x50mm, vetää sähköt ko. koolauksiin, eristää ekovillalla ja päällystää ilmasulkupahvilla (en muista nyt tätä kirjoittaessa tämän oikeaa nimeä), ko. pahvi tulee tietenkin myös lattiaan purujen ja lattialankkujen väliin. Pitääkin ensi viikolla käydä Puukeskuksessa katsomassa lattialautavaihtoehtoja ja tilata kasa pihaan, samassa kuormassa saunan paneeleiden kanssa.

Tässä ”ennen kuvia” ruokahuoneesta.

20131026 Rusina-1
Ruokahuoneen takapihan vastainen ulkoseinä (ainoa ikkunaseinä ko. huoneessa).
20131026 Rusina-2
Kuva keittiön oviaukolta olohuoneen suuntaan. Vasemmalla tapetin alla on hormisto, sekä keittiön puuhellan palomuuri, sekä kaappi jossa nousee nyt viemäri ja vesiputki vintille, jossa ne nousevat kera IV-kanavienkin jatkossa.
20131026 Rusina-3
Kuin yllä…
20131026 Rusina-4
Tästä näkee myös kattoa hieman paremmin…

Viikonlopun aikana huonetta purettiin lisää, Teemu oli poistamassa myös kattolistoja ja loppuja tapetteja. Huoneeseen jäi vielä jokunen kymmenen lattialankkua, sekä vanha viemäri.20131028 Rusina-8

20131028 Rusina-9

Tiistaina (29.10) Appiukko kävi veätämässä huoneen sähköt kylmiksi, jotta remontteeraaminen voi jatkua luotettavimmissa merkeissä. Samalla käytiin vähän läpi tarvittavia tarvikkeita huoneeseen (putkia, nysiä, jatkoja, kaapeleita, rasioita yms…).

3 thoughts on “Ruokahuoneen muodonmuutos – Osa 1. Purkua ja puruja

  1. Tossa purkaessahan sitä voisi näpsäkästi samalla puhkaista toisen ikkunan tuohon ruokahuoneen takapihanvastaiselle seinälle, vois sopia siihen ihan hyvin ja tulisi valoa. Vai oliko tuossa jotain takana?

    1. Sais juu, siinä takana on tikkaat katolle (jotka tosin eivät ole kuin sen 60cm leveät). Nuo ulkonäkömuutokset tarvitsevat vain rakennuslupaa ja naapureiden kuulemista ja ja ja… mutta ideana sinänsä ihan hyvä. Täytyy hieman mittailla seinää eri suunnista, jotta pystyisi katsomaan mihin kohtaan ikkuna pitäisi puhkaista, jotta näyttää siltä, että on aina ollut talossa 🙂 Pistetään korvan taakse, toisaalta nythän tuo on tehtävä jos joskus… mutta nuo ikkunatkin ovat turkasen kalliita 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *