Valua luvassa, kellarin aulaan vihdoin lattia…

…näyttää myös siltä, että tämä ”viimeiseksi” asiaksi pitkään aikaan tässä remontissa. Edellinen asunto kun on yhä myymättä ja lomarahatkin on käytetty, joten nyt on aika vain asua ja odottaa. Jotain pientä saan toki tehtyä jo tehdyillä hankinnoilla ja tietenkin valmisteltua tulevia tekemisiä. Tarkoitus onkin iskeä vintin vessan kimppuun ja siellä on luvassa seinien ja lattian purkua. Mutta nyt takaisin tähän viikkoon. Tämä viikko on ollut hyvin työtäyteinen päivätöiden puolesta, joten Rusinalle on jäänyt hyvin vähän aikaa, eikä tilannetta auttanut Inkan ruotsinmatkakaan. Alkuviikolla tuli pari tuntia hakattua klapeja, joiden parissa pitäisikin jatkaa heti kun seuraavaksi on aikaa, jotta eivät jää lumien alle.

20131004 Rusina-1
Vaikka niitä on enää n.puolet jäljellä, niin kyllä siinä riittää vielä tekemistä. Myös nuo paksummat oksat ovat yhä pätkimättä ja pilkkomatta. Ehkä vkl aikana tämäkin sarka hieman etenee?

Keskiviikko illasta kävi Nereuksen Vesa asentelemassa lattilämmityskaapelit, Inkan ollessa yhä ruotsissa ei minusta ollut hirveästi apua. Ongelmaksi muodostui kodinhoitohuoneen lattiaan valetut suojaputket, joihin lattialämmitysputken tunkeminen yksin asentajan toimesta koitui mahdottomaksi, jos olisin voinut laskea Eemilin johonkin ja hän olisi edes hetken suostunut leikkimään yksin oltaisiin putket kyllä saatu yhdessä tuumin menemään, mutta ne ketkä tuntee Eemilin tietävät että tämä ei olisi toiminut. Joten jouduin tekemään nopean päätöksen ja putket jätettiin roikkumaan kodinhoitohuoneen seinää vasten ja minun on tarkoitus nyt tehdä pari reikää seinään ja vetää putket seinää pitkin jakotukille. Kodinhoitohuoneen puolella moinen viritys ei haittaa, mutta harmittaa, että Aulan puolelle jää nyt ylimääräinen nysä seinään. Valitettavasti tästä operaatiosta ei tullut otettua yhtään kuvaa, joka sekin jäi harmittamaan, koska nyt ei tullut dokumentoitua lattilämmityskaapelin sijaintia valussa.

Torstain taisinkin viettää ikkunoita eristäessä. Kävin ostamassa silikonista eristenauhaa sekä Tesan ikkunateippiä. Silikoneillä tiivistin kellarin kaikki 5 ikkunaa ja teipeillä sekä keskikerroksen ja kellarin ikkunoita. Teippauksen jälkeen veto väheni merkittävästi parissakin kohtaa taloa, esim. rappukäytävä vintille on jo huomattavan paljon lämpimämpi. Kellarissa ero oli tietty suurin, kun ikkunoissa ei koskaan ole ollut mitään tiivisteitä, joten eron huomasi myös ikkunan edessä seistessä. Torstaina tuli pihaan myös K-Raudan kuljetus 1kpl havuvanereita ja 4kpl 1000kg S-100 valmisbetonisäkkejä, sillä perjantaina on tarkoitus aloittaa aulan lattian valut. Ja kuten alussa mainitsin, niin tämä hankinta on tällä haavaa viimeinen, ennen seuraavaa raharuisketta.

20131004 Rusina-4
Yksi eristetyistä kellarin ikkunoista. Silikonitiivisteet tekivät tehtävänsä ja teippi viimeisteli tiiviyden.

Perjantaina alkoikin valut, töihin kului n.5h ja tuloksena oli 25m2 kellarin aulatila, +2m2 kellarin sisäänkäynti (verannan alla) sekä autotallin toisen puolen kynnys (jonka piikkasin osittain auki maalämmön viinaputkia varten). Kynnyksen valoin korkeammaksi tai oikeastaan samalle tasolle muun autotallin kanssa, sillä tällä puolella autotallia on ollut säilytyksessä n.50-80l isohko kuorma-auto, jonka takia lattia on n.15cm muita kohtia syvemmällä. Tarkoitus onkin ensi kesänä valaa loppu lattiasta samaan tasoon, jotta autotalli saadaan parempaan käyttöön. Ajatuksena onkin vetää sinne sähköt (piakkoinkin) auton lämppäriä varten ja jossain vaiheessa muurata sisäseinät tallin perälle sen tekemiseksi ”ei niin kosteaksi”. S100 kului aika pitkälti sen mitä laskinkin n.2500kg aulatilaan ja loput n.400-500kg sisäänkäyntiin ja kynnykseen. Huomiselle jäi n.1100kg aulatilan askelman laajennukselle ja lopuilla valetaankin roskakatoksen betoniosia, toivon mukaan betonia on riittävästi. Käväistyäni kellarissa huomasin myös, että rappusten alapäästä on pitkä pudotus lattialle, joten voi olla, että tuohon pitää valaa myös yksi porras lisää.

20131004 Rusina-2
Autotallin kynnys, jonka ali keruuputkisto kulkee tekniseen tilaan asti.
20131004 Rusina-3
Aula pikkuautotallin puolelta.
20131004 Rusina-5
Aulatila sisäportailta. Tässä kameran alla on kohtalaisen korkea tiputus lattialle, joten lisäporras lienee tarpeen. Seinällä näkyy aulatilan lattialämmitysputkisto, joka tosiaan pitää nyt vetää suojaputkessa seinän läpi aina tekniseen tilaan lattialämmitysjakotukille asti.

Valut jatkuivat lauantaina, mutta koska perjantaina oli jo saatu niin paljon aikaiseksi ei lauantaina tarvinnut tehdä muuta kuin yksi roskakatos ja yksi porras. Roskakatoksen valaminen ei ollutkaan ihan simppelein asia, vaikka pään sisällä suunnitelma olikin vedenpitävä ei se käytännössä moiseksi osoittautunut. Tuli todettua kantapään kautta, kuinka paljon betoni painaa ja, että kuinka tukeva siitä muotista olisi pitänyt tehdä! Nyt jääkin nähtäväksi minkä kokoinen siitä roskakatoksesta todellisuudessa tulikaan, mutta voin todeta, että ihan sillä mallilla se ei ole, jossa sen olisi pitänyt olla 🙂 Lisään kuvia alkuviikosta, kunhan saan muotin pois katoksen ympäriltä. Betonia jäi vielä n.100-200kg, joten nyt olisi hyvä aika keksiä, että mitä siitä lopusta voisikaan tehdä 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.