Katon kilpavarustelua – Lumiesteitä ja peltiä piippuun…

Itselläni on sen verran paha korkean paikan kammo, että jouduin turvautumaan ulkopuoliseen apuun kattoturvalaitteiden asennuksessa. Turkumessuilta bongasimme urakoisijan Pakkari & Wahlroos, joilta tilasimme Turkulaisen Virte-Metalli Oy:n kattoturvalaitteita ja piipun pellityksen.

Alku oli loistava, paikalla kävi Arto, jonka kanssa sovimme kokonaisuudesta sekä hoidimme työn tilauksen. Sitten hetkeen ei kuulunut mitään ja puhelun jälkeen selvisi, että syystä tai toisesta pojat olivat unohtaneet tulla tekemään tilatun työn. Nooh pian puhelun jälkeen kaksi nohevaa asentajaa ilmestyi pihaan ja aloittivat sovitut työt ja tällä hetkellä katolla on sovitut lumiesteet, kattotikkaat ja kattosilta piipulle, myös olemassa olleet seinätikkaat siirettiin kuten oli sovittu. Piippu odottaa vielä hattuaan, mutta muuten aletaan olla valmiita! Ja työn jälki näyttää hyvältä. Itsekkin jopa uskaltauduin katolle tarkastamaan työn jälkeä 🙂 Lumiestettä asentaessa oli asentaja tyhjentänyt myös rännin pyytämättä, joten kiitokset siitä 🙂

20131109  Rusina-1
Hieman kasvaa jo sammalta pohjoispuolella, pitäisi katsoa kun saa seinätelineet maalausta varten, että jos puhdistaisi sammaleet pois, sekä harkitsisi jotain pintakäsittelyäkin?
20131109  Rusina-2
Uusi kattosilta pellitetylle piipulle, jota pitkin uskaltaa jopa kävelläkkin 🙂 Taustalla näkyy myös viemärin tuuletusputki, jonka asentaja pyynnöstä teippasi umpeen. Olen ko. viemärin jo poistanut käytöstä (vintin vessa) ja tuo läpivienti on ilmeisemmin vuotanut viimeiset 10v ellei kauemminkin. Tuosta kohtaa vintin puolella n.50cm matkalla on kattolauta aivan pehmeää, joten ensi kesänä on edessä hieman remonttihommia katolla tuota tuuletusputkea korjatessa. Ensi kesänä vedän tuohon tilalle muutenkin muovisen viemäriputken ja ostan ns. tarviketuuletusputkenpään, joka istuu tiilikatteeseen kuin nyrkki silmään – toisin kuin tuo edelliseen asukkaan tilaama viritys, jonka vuotavuudesta ei paljoa tarvitse ihmetellä.
20131109  Rusina-3
Autotallin ovien kohdalla oleva lumieste, jotta alla ei nyt ihan heti musertuisi…
20131109  Rusina-4
Uudet huomattavasti tukevamman oloiset kattotikkaat, ja seinätikkaat, jotka on itseasiassa kiinni kattotikkaissa (toisin kuin viimeksi).
20131109  Rusina-5
Pellitettyä piippua…

Tarina jatkunee, kun hattu on paikoillaan. Koko lystin tarvikkeet tulivat kustantamaan n.950€ ja työ karvan alle saman. Halpaa tämä ei ollut, mutta kuten todettua, en itse juurikaan katolle uskalla ja sillon kun sinne menee on mukava, että pystyy luottamaan siellä oleviin kulkuväyliin ilman pelkoa siitä, että ne jäävät käteen kiinni…

Päivitys 14.12.2013: Piipunhattu

Piipunhattu oli asennettu jo tovi sitten, mutta en saanut aikaiseksi käytyä katolla kuin vasta Seija-myrskyn kaadettua mänty meidän talon katolle. Tuli tällä samalla reissulla myös räpsäistyä kuva tuosta hatusta.

20131213 Rusina_puu-3
Siinäpä se hattu komeilee, samoin kun pihassa pystyssä ollut mänty.

 

2 thoughts on “Katon kilpavarustelua – Lumiesteitä ja peltiä piippuun…

  1. Se on vielä pakko lisätä, että talossa on kaksi viemärin tuuletusputkea, joista toinen on tällä hetkellä poissa käytöstä ja palaa puhaltamaan likaista ilmaansa taas ensi kesänä…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.