Sauna ja KPH – Vaihe 3: Laatoitus ja panelointi (ja KPH:n valaistus) (Päivitetty 21.11.2013)

Saunan laatoitus alkaa huomenna, siitä innostuneena asettelin hieman laattoja kph:n lattialle.

20131111 Rusina-1
Pieni silppu tulee peräseinälle, isot valkoiset laatat loppuun seinistä ja vaaleanharmaat lattiaan. Kohtuu neutraali laatoitus ja ehkäpä lattiassa olisi saanut olla enemmän jotain, mutta tällä mennään!

Tiistai-Keskiviikko 12-13.11.2013:

Saunan ja KPH:n lattia on nyt laatoitettu ja seinien kanssa jatketaan.

20131114 Rusina-3
Laattaa siellä ja täällä pitkin lattiaa… Laatta on Pukkilan Koodi (10×20 valesaumalla) ja värinä vaaleanharmaa. Laattahan ostettiin Pukkilan pihamyyjäisistä taanempana erittäin hyvään hintaan, mutta täytyy sanoa, että tummempi olisi tämä laatta saanut olla!
20131114 Rusina-7
Lattia on nyt laatan peitossa ja huomenna alkaa saumaaminen.

Torstai 14.11.2013:

Torstaina jatkettiin lattian saumaamisen kanssa. Saatiin myös merkit seinään seinälaattoja varten, tässäkin meni tovi jotta saadaan seinä näyttämään hyvältä. Lattiassa on sen verran kaatoa, että peränurkassa laatan korkeus tulee olemaan 8cm ja syvimmässä kohdassa 11cm 🙂 Tällä hetkellä näyttää siltä, että laatoitus saumauksineen on valmis tiistaina.

20131114 Rusina-15
Lattia saumattuna, taisi tulla saumasta myös liian vaalea (Marble). Olisi pitänyt ottaa selkeästi pykälää tummempi, mutta tikussa kaupan tiskissä näytti tuokin väri kovin tummalta.

Hieman otsikosta poiketen päätin lisätä tänne kuvat myös noista kylppärin ja saunan IV-kanavista, jotka pilkottaa katosta. Kanavat kulkevat Ruokahuoneen lattiassa ja siitä olevat kuvat näkyy ko. postauksessa.

20131114 Rusina-14
Saunan kaksi poistokanavaa. Toiseen tulee päähän Fläktwoodsin KSO-S ja toiseen ”normaali” KSO. Eli toisessa on se puunuppi, josta tuon saa kiinni kun aloitellaan saunominen.
20131114 Rusina-13
Kylppärin puolen poisto.

Kanava tunkee läpi välipohjan betonikakun, purujen ja SPU-levyn. Alapuolelta putki on teipattu alumiiniteipillä sekä vaahdotettu tiiviiksi SPU-levyn kohdalta. Yläpuolelta betonin kohdalta on väli täytetty Vetonitin 6000:lla, joka kuivahtaa kovinkin nopeasti 🙂

Perjantai 15.11.2013 (sekä saunan panelointia sunnuntaille):

Perjantaina laatoitus eteni siihen pisteeseen, että kylppärin seinistä oli laatoitettu suurin osa. Jäi enää maanantaille pieni pätkä suihkuseinää. Myöskin seinän laattojen saumaukset on tekemättä, jotka todennäköisesti tehdään tiistaina (ehkä noiden tummien seinien osalta tehdään saumaus jo huomenna).

20131117 Rusina-1
Peräseinän tehostesilppu. Silppua jäi vielä sen verran että päätin pyytää tekemään vahvike suihkuseinää vastapäiselle seinälle. Näin saatiin myös laattajako siististi, eikä tarvinnut pilkkoa ylimääräisiä palasia mihinkään (tai siis tarvitsisi boordin molemmin puolin, mutta ei tullut yhtä isompaa yksittäistä noroa tai kahta molempiin reunoihin).
20131117 Rusina-2
Lähikuvaa silpusta ja ad-hoc boordista.
20131117 Rusina-3
Katse peräseinältä ovelle päin. Pitääkin muistaa käydä hakemassa helmipaneelia jokunen metri, jotta saa tuon oven ja ikkunanpäällisen tehtyä, sekä ovien karmit… niin ja ne listat…
20131117 Rusina-5
Jussi on saanut laattalistat pilkottua ja aseteltua erittäin nätisti.

Perjantaina ehdein myös paneloida saunan katon, sekä aloittaa seinien kanssa. Seinät paneloin 95% valmiiksi sunnuntaihin mennessä. Jäljellä on enää 1 kokonainen ja muutama suiru sekä listoitukset. Listat pitääkin käydä hakemassa ensi viikolla.

20131117 Rusina-4

20131117 Rusina-15

Maanantai 17.11.2013:

Maanantaina Jussi laatoitti loput seinistä ja saumasi tehosteseinän, sekä teki muutaman hienosäädön sinne tänne. Jussin tekemä työn jälki on toistaiseksi ollut erinomaista ja voin suositella häntä koska tahansa jos joku tarvitsee hyvätasoista laatoitusta!

20131118 Rusina-1
Päätyseinä saumattuna, muuttui muuten ulkonäkö täysin saumausaineen jäljiltä, huomattavasti vaaleampi.
20131118 Rusina-2
Ikkunanpielet laatoitettuna, sekä loppu peräseinästäkin… Huomenna saumataan!

Tänään illalla sahailin myös saunan paneeleiden alareunat tasaan, sekä kävin ostamassa loput puutarvikkeet saunaan ja vintin vessaan.

20131118 Rusina-3
Pätkityt paneelit, enää vain listat, valaistus ja lauteet niin tämä osa saunaa olisi valmis… Toki toiseen päätyyn tarvitaan vielä kiuas, kivien muuraus ja lasiseinä.
20131118 Rusina-5
Puutavara saunaa ja vintin vessaa varten.

Teemu maalasi saunan ja kylppärin ilmanvaihtoventtiilit mustaksi, jotta istuvat paremmin mustaan kattoon.

20131118 Rusina-4
Mustat venttiilit

Tiistai ja Keskiviikko 19-20.11.2013:

Tiistain ja keskiviikon aikana on tullut läiskittyä paneelia kattoon ja tehtyä reikiä yhdelle sun toiselle lampulle / IV-kanavalle. Kiukaan yläpuolelle tuli myös asennettua 2kpl 9mm Lujalevyjä (mustia) turvaetäisyyksien täyttymiseksi. Myös maalatut IV-kanavien venttiilit tuli asennettua paikoilleen poislukien tuo kylppärin venttiili. Asentelin myös kaksi levyä Aitokiven Dark Stonea seinään. Huomenna meno jatkuu katon ja seinien kanssa. Myös lauderunkojen kokoaminen pitäisi aloitella.

20131120 Rusina-1
Panelointi jatkuu myös kylppärin puolella, enää jäljellä yksi spotinreikä sekä IV-kanavan reikä.
20131120 Rusina-2
Saunan puoli lähes valmiiksi paneloituna, listat ja kulmat puuttuvat yhä. Poistin myös yhden painovoimaisen venttiilin (joka kuvassa vielä märkänä muurauslaastista) kivien tieltä. Tulevan kiukaan päälle asennettu palosuojalevy, sekä tuloilmaventtiili.
20131120 Rusina-3
Pari ensimmäistä kiveä paikoillaan, loppuja joutuu jo pilkkomaan, joten en jatkanut tätä tämän pitemmälle. Kivet pitää myös pestä, joka ei nopeuta asennusta yhtään.
20131120 Rusina-4
Isin uusi työkalu 🙂 Bosch GSR 18V Li-Ion akuilla… Vääntöä ja menoa riittää ihan eritavalla kuin aikaisemmasta 12V NiCd Boschista jonka vaihteisto/akseli tms.. on alkanut luistamaan ja joutaa jo eläkkeelle.

Saunankin puolella hommat jatkuvat huomenna aina viikonlopulle asti. Myös lasiseinä tuli tilattua Turun Lasipalvelusta ja kahva Sarokkaalta. Lasipalvelu lupasi lähettää vielä tarkemman mittakuvan ennen töiden aloittamista, koska tuon kanssa ei ole juurikaan pelivaraa joten kuvan jälkeen saan tehtyä tarkistumittaukset.

Torstai 21.11.2013:

Tänään tuli hoidettua saunan seinien panelointi loppuun, sekä listoitettua yli puolet saunasta. Loput listoituksesta saa hoidettua kun lauteet ja kiuasseinän kivet ovat paikoillaan. Saunassa myös ”laatoitettiin” ensimmäinen kokonainen kerros kiviä paikoilleen. Huomenissa jatketaan KPH:n listojen paikoilleen pistämisellä, sekä lauderungon rakentamisen aloittamisella, sillä sen kanssa menee tovi.

20131121 Rusina-3
Saunan panelointi ja listoitus pääosin viimeisteltynä. Listat jäävät tervalepän värisiksi ja toivottavasti istuvat tilaan paremmin kun samanväriset lauteet ovat paikoillaan.
20131121 Rusina-4
Ensimmäinen kokonainen kerros kiveä paikoillaan, vielä paaaaljooooon tehtävää ennen kuin nuo ovat kaikki paikoillaan. Suurimmat ongelmat tulevat nuohousluukun, hormiliitoksen ja hormipellin kanssa, muut ovat lähes lasten leikkiä 😉

Kylppärin puolella viimeisteltiin katon asennus, sekä asensin myö suihkut paikoilleen Teemun avustuksella. Meille tuli siis yksi kappale Hansgrohen Select 360 (white/chrome) sadesuihkuja 10cm lyhyemmällä suihkuputkella, sekä yksi ”normaali” Hansgrohen suihkusekottaja ihan vaan käsisuihkulla (molemmat tässäkin ”white/chrome”). Kävin myös korkkaamassa kylppärin neitsyyden tänään iltasuihkun merkeissä (kylppärissä jossa ei ole ovea niin saunaan kuin kellariinkaan), yllättävän lämmin suihku oli silti. Suihkut pelasivat vallan mainiosti ja kokeilinkin jokaista kolmea 😉 Samalla tietenkin hieman pesten ylimääräisiä saumausaineita pois laattojen pinnasta.

Kylpyhuoneen puolella tein 12V sähkötyöt valmiiksi, joten enää on ”appiukon nakit” jäljellä. Kattoon pistettiin siis 4kpl 12V n.7,5W lämpimiä ledipaneeleja, jotka valaisevat tilan oikein hyvin, vähempikin olisi saattanut riittää. Peräseinälle pistin n.1,6m LED-nauhaa valaisemaan mosaiikkiseinää. Tuosta saa mukavan ”tunnelmavalon” kylppärin puolelle.

20131121 Rusina-1
Katossa olevat spotit päällä.
20131121 Rusina-2
Takaseinän LED-nauha. Listat puuttuvat vielä, jonka jälkeen tuo valon määrä hieman vähenee.

 

Vastaa