Vintin Vessa – Osa 1: Purkua purkua purkua (Päivitetty 9.11.2013)

Vintin vessa, sen kimpussa hääritään myös kovasti, tähän mennessä on saatu vessasta pytty, lattia ja viemäri poistettua. Tulevalla viikolla katkaistaan vesi, jonka jälkeen pääsee purkamaan yhden seinän, jonka jälkeen 110cm x 110cm koppi muuttuu 110cm x 155cm lukaaliksi, jonne mahtuu pytty suoraan kera pesualtaan. Vintin vessaan tulee myös vesikiertoinen lattialämmitys, sekä paikka jakotukille. Tarkoitus onkin, että kun vintin kylmiä tiloja otetaan pikku hiljaa käyttöön (eristetyiksi varastoiksi) saadaan sinne myös lämmitys vesikiertoisella lattialämmityksellä. Tämä tarkoittaa, että lattiarakenne on kipsilevyä + kipsilevyä + kipsilevyä + erinäisiä tasotteita ja lopullinen lattiapinta.

Kuitenkin tosiaan tähän mennessä on saatu lattia auki ja toivottavasti pian päästään seinän kimppuun ja toteuttamaan noita lämmityksiä/lattiahommia. Vessan seinän takana tapahtuu myös, kun sieltä vedetään uusi viemäri, vesi ja IV-kanavat vintille. Tämä tosin tarkoittaa sitä, että nykyinen kulku kylmälle vintille on mahdotonta, joten johonkin makuuhuoneeseen pitäsi puhkaista ovi, ehkäpä tuonne empun huoneeseen?

20131101-2 Rusina-3
Ei ole enää valurautaa koko matkalla kellarista vintille.
20131101-2 Rusina-4
Purettu lattia ja postetut viemärit!

Mennä viikon aikana on tullut edesautettua myös vintin lattialämmitykseen liittyviä asioita. Tarkoitus on asentaa jakotukki tänne vintin vessaan. Lattialämmitys on tarkoitus ottaa vaiheittain käyttöön ”uusissa tiloissa”, kuten vessa, vaatehuoneet sekä nykyinen kylmä varasto. Toki tilat tarvitsee eristää ennen kuin tämä tapahtuu, mutta lattialämmön perusjutut pitää ottaa huomioon jo nyt. Ainoa jäljellä oleva selvitettävä asia on ”liitosputkien” pituus, eli putket kellarista vintin jakotukille. Ajatuksena on vetää ne käyttämättömäksi jääneessä hormissa kellarista vintille. Näitä on itse asiassa 2kpl toinen on entinen öljylämmityksen piippu ja toinen on pannuhuoneen poistoilmahormi. Kumpikin käy minulle 🙂 Täytyy vain keksiä missä kohtaa hormia ko. kohta on vintin vessassa, sekä tosiaan vedon pituus tarvikkeita varten. Jos vain mahdollista, niin haluaisin vetää samaa reittiä pitkin maakylmäputket aina vintille asti, mutta täytyy miettiä tätä,

Lauantai 9.11.2013

Viikon aikana Teemu on ollut auttamassa Vessan purun kanssa (kirjaimellisesti myös purun kanssa – sitä riitäää). Lattialämmityksestä vintille saatiin myös tarjous, mutta siinä on hieman korjattavaa, joten sitä tarvitsee vielä hieman iteroida. Viemäriä on lähdetty tuomaan kellarista ylöspäin ja sen pää sijaitsee tällä hetkellä ruokahuoneen puolella kaapissa, mutta viemäritarvikkeet loppuivat kesken. Vintin vessan vesi katkaistiin edellisellä viikolla – kiitos Kaitsun, joten purkutyöt pääsivät senkin puolesta jatkumaan. Eli vessasta on poistettu yksi väliseinä ja sekä kaikki irronneet pintamateriaalit.

20131109  Rusina-6
Tälle seinälle tulee jatkossakin WC-istuin, seinää pitää toki jatkaa vasemmalle jonne tulee lavuaari ja allaskaappi.
20131109  Rusina-7
Yksi väliseinätolppa pois ja avot…
20131109  Rusina-8
Ei siis juuri mitään enää tekemättä.

Enää jäljellä on vielä vanhojen sähköjen poistaminen käytöstä, viemärin vetäminen perille asti, vesiputkien tuominen vessaan, lattialämmityksen syöttöputkien tuominen vessaan, lattian koolausten rakentaminen, seinän koolausten rakentaminen, ilmastoinnin vetäminen, sekä tietenkin kaikki pintatyöt. Viemäristä sen verran, että tarkoitus on vetää lattiakaivo, johon altaan viemäri laskee suoraan. Samaan kaivoon saa näin myös maakylmäpuhaltimien kondenssivedet johdettua, joten ei tarvita mitään ylimääräisiä hajulukkoja. Viikonlopun aikana tämä operaatio tuskin etenee enempää vaan työt jatkuvat kun sähköt on poistettu ja viemäri saatu vedettyä ylös, toki tuon lattialämmityksen syöttöputkien vetäminen jatkunee myös tulevalla viikolla, pitää vain keksiä tapa jolla löydetään oikea kohta piipusta johon tehdä reikä…

One thought on “Vintin Vessa – Osa 1: Purkua purkua purkua (Päivitetty 9.11.2013)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *