Vintin aulatila ja ullakkoportaat

Nyt kun tuli vihdoin talvi ja pakkaset, on tuo vintin yläpohjan lisäeristämisen tarve ollut lähempänä sydäntä. Olen sitä varten jo saanut kolme tarjousta, jotka ovat kaikki kohtuu identtisiä (kartelli?). Tarkoitus olisi puhalluttaa selluvillaa 10-40cm (riippuen paikasta) yläpohjaan kutterinlastujen päälle. Ennen tätä suoritusta tarvitsee tehdä pari toimenpidettä, kuten tehdä kunnollinen kulku yläpohjaan (myöhempiä tarkastuksia silmällä pitäen), sekä tuulenohjaus, jotta ilma pääsee kiertämään räystäiltä aina harjalle asti, niin ja piipun paloeristys 100mm palovillaa nykystandardien mukaisesti.

Tänä viikonloppuna (Lauantaina) rykäistiin teemun kanssa vanha luukku pois sijoiltaa, suurennettiin aukkoa 60x120cm jotta siihen istuisi Starkista ostetut ullakkoportaat. Se miksi juuri starkista, johtui siitä, että siinä oli 40mm eriste, kun muissa kilpailevissa vastaavan hintaisissa oli vain 20mm eriste luukun kannessa. Starkin versiossa oli myös kahva, jotta kiipeäminen luonnistuu helpommin, sekä kaksi jämäkkää jousta keventämään luukun liikuttamista. Myös lukkuomekanismi oli paremman oloinen. Vertailussa oli mukana Byggmaxin (ja K-Raudan) myymä ullakkoporras (99€ Byggmaxissa, ja 135€ K-raudassa  – kyllä täsmälleen sama tuote), josta puuttui tuo kahva, niissä oli ohuempi eristys, sekä lukistusmekanismi oli liian muovinen.

20140125 Rusina-1
Siellä ne nyt ovat! Oi sitä kutterinlastujen ja pölyn määrää taas kun vähän rempattiin!
20140125 Rusina-2
Tikkaat sepposen selällään, mahtuvat juuri ja juuri aukeamaan aulatilassa.

20140125 Rusina-3

20140125 Rusina-4

20140125 Rusina-5
Täytyykin ottaa tuo katon panelointi työnalle jossain vaiheessa (kunhan saa jostain ensin valmiiksi maalattua helmipaneelia).

Luukun lisäksi asennettiin myös palovillat piipun ympärille puhallusta silmällä pitäen. Ensi viikolla olisi tarkoitus niittailla tuulenohjausta varten rakennuspahvia kattotuolien väliin, siten että sinne jää n.10cm väli laudotuksen ja pahvin väliin. Niin ja tietty tilata tuo lisäeristys.

One thought on “Vintin aulatila ja ullakkoportaat

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *