Ilmanvaihto – Vaihe 2: Koneellista ilmaa kellarin ulkopuolelle (Päivitetty 14.2.2014)

Vihdoin sain aikaiseksi jatkettua ilmanvaihdon parissa. Inka onkin jo pariin kertaan ehtinyt toteamaan, että makuuhuoneen ilma on kohtuu paksua aamuisin… Eli nyt rykästiin Teemun kanssa ja vedetiin Ruokahuoneen kaapissa olevista kanavantyngistä jatkot aina vintille asti. Ruokahuoneen kaappiin jätettiin vielä T-haarat, josta vedetään Ruokahuoneeseen 100mm tulokanava, sekä 100mm poisto keittiöstä. Vintillä (”Toimistossa”) kanavat nousevat ja 100mm kanava porattiin nukkumakäytössä olevaan makuuhuoneeseen, jonka nokkaan asenneltiin STQA (tai jotain sinnepäin) tuloilmaventtiili. Myös Vintin vessan poisto kytkettiin. Tuohon tuloilmakanavaan, asensin matkalle vielä yhden äänenvaimentimen, jotta äänet ei kantaudu kanavissa kerrosten välillä ihan niin hyvin. Ja jos on tarvetta, niin tuohon poistoonkin voi tehdä myöhemmin saman tempun.

Vintillä ilmanvaihtoon liittyvät seikkailut jatkuvat vielä vessan poistoventtiilin asennuksen kanssa, mutta muuten IV-asennukset ovat toistaiseksi tässä. Jossain vaiheessa kun kylmiä osia otetaan käyttöön vedetään niin poistoja ja toiseen kahteen muuhun makkariin (joista toinen on siis vielä tekemättä) tulokanavat. Eli vintin osalta nyt ollaan jo hyvällä malilla.

Keskikerroksessa jäi tuo ruokahuoneen tulokanava ja keittiön poisto vielä tekemättä, mutta katsotaan mitä tällä viikolla vielä ehtii tehdä. Keskikerroksessa tullaan (jälleen sitten joskus) tekemään vielä tulot makkariin ja olkkariin, sekä poisto kylppäriin. Mutta sekin tehdään sitten joskus tulevaisuudessa.

20140212 Rusina-8
Keskikerroksen Ruokahuoneen kaapissa alkaa olla jo ahdasta. Tänne on tungettu eristeessä oleva viemäri (110mm), 2x160mm IV-kanavaa, 2xLattialämpöputkia, 3xkäyttövesiPEX ja vasta pieni osa sähkökaapeleista. Tänne pitäisi vielä saada Keskuspölynimurin putkistoa, sekä tosiaan pari vyyhtiä kuparia eri muodoissa… Niin ja maakylmän viinaputket, huhuh, alkaa reiät olemaan ahtaat vaikka kaappiin mahtuisikin.
20140212 Rusina-9
Kuvaa hieman ylempää, jossa kama jatkaa matkaansa vintille (”Toimistoon” tai siis mahdollisesti tulevaan sellaiseen).
20140212 Rusina-5
Makuuhuoneen tuloilmakanava, nyt kelpaa nukkua raikkaassa ilmassa (kirjaimellisesti raikkaassa, koska suurin osa poistosta on kellarissa, joten LTO:n jälkeen tuloilma on n.16-17 asteista… Tämä onneksi hieman nousee, kun saan keittiön poiston asennettua, joten aina kun puuhellaa lämmittää, alkaa makkari ja kellarikin jatkossa lämmetä. Samoin kuin saunapäivinä).
20140212 Rusina-6
Vessan poistokanava, johon en ehtinyt asentaa kauluria ja venttiiliä, joten tein tälläisen pikaisen ”säädön” poistoilmavirtausta rajoittaakseni.

 

14.2.2014 Perjantai: Dodiin tänään repäistiin loput ilmanvaihtokanavista paikoilleen, joten enää venttiilien asentelu edessä (keittiön ja vessan poisto).

20140214 Rusina-1
Keittiön poistokanava, porattiin reikä läpi ja täytettiin Kiillon TM DF:llä. Kunhan tuo tuosta kuivuu, niin sahailen tuon putken pään poikki ja asentelen poistoventtiilin paikoilleen.
20140214 Rusina-2
Keittiön poistoputki ruokahuoneen kautta komeroon ja ”pääkanavaan”.
20140214 Rusina-3
Ja samaiset IV-kanavien kiemurat komerossa.

Seuraavaksi luvassa siis poistokanavien asennus ja säädöt…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *