DIY: Minikasvihuone tomaateille (Päivitetty 3.5.2014)

Nyt kun on pihaa parannettu urakalla, piti myös askarrella Tomaateille minikasvihuone. Tätä varten kävin nappaamassa mummilasta kolmet vanhat pirtin ikkunat, sekä tein kestopuusta rungon.

Ikkunat on kevyesti hiottu ja maalattu (tässä vaiheessa maalaus on vielä kesken), sekä runko koottu siten, että siinä on läpi kolmelle ikkunalle. Takapuolen tein vanerista, samoin kuin pohjan. Jalat on 100×100 kestopuusta, jota jäi yli kaiteiden tukitolpista. Eli käytännössä kaikki muu kuin runko on koottu nurkista löytyvistä materiaaleista. Katon tekeminen on vielä kesken, eikä minulla ole siihen vielä mitään riittävää patenttia.

20140420 Rusina-4
Runko valmiina, odottamassa maalipintaa…

Edessä onkin siis ikkunan maalausta ja kittaamista, niiden saranoiminen kasvihuoneen runkoon, sekä rungon maalausta. Tämä kaikki ennen kuin tomaatit voi sinne istuttaa kasvamaan.

20140421 Rusina-7
Ikkunaruudut odottamassa kittiä, maalia ja uutta ruutua…

28.4.2014 Maanantai: Viikonlopun aikana ikkunat ovat saaneet pintaansa kittiä ja maalia, eikä niistä oikeastaan puutukkaan enää kuin yksi lasiruutu (tilaamatta). Itse pömpeli on saanut päällensä ensimmäisen kerroksen maalia. Huomenissa (ehkä) maalataan kyseinen hökötys toiseen kertaan, jonka jälkeen jäljellä on lasien asennus (saranat ja salvat). Ongelmana on vielä keksiä mistä tähän katto? Ehkä pleksistä, ehkä lasista, ehkä jostain muusta, en tiedä vielä!

20140428 Rusina-3

3.5.2014 Lauantai: Ikkunat/ovet paikoillaan. Tuli vain mitattua nuo aukot pienimmän lasin perusteella, joten käytännössä noista luukuista aukeaa vain se pienin 🙂 Mutta sekin riittää… Edessä on vielä katon tekeminen, lasiruudun uusiminen, hyllyn tekeminen amppelitomaatille, sekä reikien poraaminen kasvihuoneen pohjaan veden poistumiseksi.

20140503 Rusina-7
Ovet paikoillaan ja maalia pinnassa 🙂

3.5.2014 Lauantai: Ikkun

One thought on “DIY: Minikasvihuone tomaateille (Päivitetty 3.5.2014)

Vastaa