Radiaattoripäivitys – Osa 1: Vanhan purku ja taustojen tekemiset (Päivitetty 8.5.2014)

Huhuh… Radiaattorit tuli tilattua jo tovi sitten ja koko paketti maksoi 2170€. Radiaattorit tilasin Salomaan Radiaattoritehtaalta. Patterit tehtiin 2vk toimitusajalla ja toimitettiin pihaan juurikin sovittuna päivänä (eli tänään). Kaikenkaikkiaan tilasin 9kpl 22 ja 33 pattereita eripuolille asuntoa (mitoituksesta lisää täällä).

Iso lavallinen radiaattoreita sai niin naapurit kuin Kaitsun nauramaan edessä olevan hikisen kantourakan takia 🙂

20140422 Rusina-2

Tänään siis hikoiltiin urakalla, ensin työpäivän päätteeksi aherrettiin ison autotallin alla jäteilmaputkisto kasaan (siitä lisää omassa postauksessaan). Jonka jälkeen Kaitsun saavuttua pelipaikalle n.17:00 alettiin repimään vanhoja pattereita irti. Valmista tuli n.19:40. Tämän jälkeen kannettiin vielä Teemun kanssa tuo 600kg patteria sisälle taloon ja nyt on pattereita vähän joka kolossa!

20140422 Rusina-3
On radiaattoria eteisessä…
20140422 Rusina-4
…5kpl remontoimattomassa vessassa…
20140422 Rusina-5
…sekä pari vielä olohuoneessa.
20140422 Rusina-6
Ja näitä taustoja riittää! Nämä alakerran patterintaustat ovat vielä helpot, mutta ylhäällä on erinäistä kuitulevyä yms… välissä.
20140422 Rusina-7
Pihalla makaa meidän taisteluun väsyneet vanhat 1- tai 2-levyiset patterit jokainen vähän erivärisenä.
20140422 Rusina-8
Sekä edellisten putkistoa. Itse putket ovat erittäin hyvässä kunnossa, eikä siis mitään syytä lähteä uusimaan putkistoa ”vain vaihtaa uudet tilalle”.

Seuraavaksi onkin siis edessä taustojen tekeminen siihen kuntoon, että radiaattorit voidaan läiskäistä seinälle! Ja kuten tuli jo mainittua, vanhat putket on sen verran hyvässä kunnossa (kuin uudet), ettei ole mitään huolta niiden kanssa, eli ei mitään järkeä lähteä niitä uusimaan.

23.04.2014 Keskiviikko: Tänään aloitettiin alakerran patterintaustojen aukikaivaminen ja levyttäminen. Käytännössä saatiin Olohuoneen, Keittiön ja Rappusten patterintaustat auki ja levytettyä. Jäljelle jäi ruokahuoneen ja toimiston patterin kiinnikkeiden irroitus ja kittaus, sekä yläkerran makuuhuoneet.

Seuraavat kuvat ovat vinttiin vievistä rapuista:

20140424 Rusina-2
Vintin rappujen yläpäässä kovalevyjen alta paljastui taideteoksia.
20140424 Rusina-3
Lisää taidetta…
20140424 Rusina-4
Ja vielä lisää…
20140424 Rusina-5
Kovalevyt ja taideteokset poistettu laudoitukseen asti. Tähän päälle on tarkoitus läiskiä helmipaneelit.

 

Seuraavat kuvat ovat alakerran patteritaustoista:

20140424 Rusina-1
Vintin rapun alapään patterintausta avattuna.
20140424 Rusina-6
Ja levytettynä. Muu pinta tullaan paneloimaan helmipaneelilla.
20140424 Rusina-7
Keittiön patterintausta levytettynä ja reiät kitattuna ensimmäiseen kertaan.
20140424 Rusina-8
Olohuoneen patterintaustat levytetty ja kitattuna.

 

20140424 Rusina-9
Olohuoneen patterintaustat levytetty ja kitattuna.

Seuraavaksi edessä on yläkerran makuuhuoneiden aukirepiminen ja levytys, sekä alakerran kittausten kittaaminen toiseen kertaan. Ylihuomenna toivottavasti päästäisiin maalaamaan levyt ensimmäiseen ja toiseen kertaan, mikä tarkoittaisi, että patterintaustat ovat valmiina pattereiden asennukseen (äitienpäivävkl jälkeisellä viikolla).

24.04.2014 Torstai: Tänään hommat jatkuivat eilisen kaltaisena, eli vuorossa oli vintin makuuhuoneiden patterientaustat. Niistä ei sen kummemmin ole kuvia, samanlaisia kipsilevynpalasia kuin muuallakin 🙂 Kävin myös hakemassa helmipaneelit (valmiiksi käsitellyt) Puukeskuksesta, samalla matkaan tarttui hiekkalaatikon aineksia.

20140424 Rusina_2-4
Helmipaneelia (Rapun yläpään seinään) ja kestopuuta (hiekkalaatikkoon)

Huomenna askareet jatkuvat kittausten hionnalla ja taustojen maalauksilla, sekä mahdollisesti paneloinnin parissa. Se mitä myös Teemun kanssa tänään aherrettiin oli kellarin siivous; tyhjensimme pikkuautotallia ja siirsimme työkalut yms.. kellarin Aulatilan puolelle. Urakkaa on vielä jonkin verran jäljellä autotallin puolella, mutta tämä siksi, että tuo autotallin lattia on tarkoitus piikata ja kaivaa auki vielä kesän aikana.

25.04.2014 Perjantai: Tänään Teemu kävi kittaamassa vintin patterintaustat toiseen kertaan, hiomassa ja maalaamassa ensimmäiseen kertaan keskikerroksen patterintaustat. Itse naputtelin samaan aikaan rappukäytävän patterintaustan valkoiseksimaalatulla helmipaneelilla.

20140425 Rusina-3
Hiottu ja ensimmäiseen kertaan maalattu patterintausta. Vielä lattianavaukset (putkien asemoimiseksi), sekä lopulliset maalikerrokset niin avot!
20140425 Rusina-4
Vintinrapun yläosan patterintausta oli hieman isotöisempi, kun en halunnut sotkea tätä kohtaa kipsilevyllä, vaan päätin paneloida sen helmipaneelilla. Työn nopeuttamiseksi ostin valmiiksi maalattua. Tarkoitus onkin siis jossain vaiheessa paneloida tällä samalla materiaalilla loppu vintin ja kellarin rappukäytävästä.
20140425 Rusina-5
Hieman lähikuvaa paneloidusta seinästä 🙂

Huomiseksi jäi vintin kittien hionta ja maalausta. Seuraavalla viikolla olisi tarkoitus myös tehdä tarvittavat lattianavaukset, jotta putkia saa siirrettyä tarvittavaan kohtaan.

28.04.2014 Maanantai: Tänään leikkasin lattiat auki olohuoneesta ja keittiöstä, ruokahuone odottaa talttaa ja toimistoa en aloittanutkaan. Tänään myös maalasin toiseen kertaan olohuoneen ja keittiön pattereidentaustat.

20140428 Rusina-5
Tämän näköisiä koloja tuli tehtyä vanhoihin lattioihin, jotta putkia saa asemoitua paremmin uusia pattereita varten. Vielä jäljellä yläkerran lattian koloaminen.

Jäljellä on vielä toimisto (tapetin poisto, reikien kittaus, hionta ja maalaus), yläkerran mh:t (hionta, maalaus x2, lattianavaukset), rapun alapää (maalaus x1 ja lattianavaus), rh (maalaus x1, lattian avauksen viimeistely).

3.5.2014 Lauantai: Tähän mennessä on yläkerta tullut hiottua ja maalattua kertaalleen. Lattianavaukset on vielä vintillä tekemättä, sekä pari alakerrasta. Patteriremonttiin liittyen saatiin myös valoa vintin rappukäytävään, kiitos siitä Artolle! Tosin tätä operaatiota tehdessä tuli huomattua että nyt paneloidun seinän takana ei ole lainkaan mitään eristettä. Takana on kylmä vintti, joten ilmankos rapussa on ollut hieman koleaa 🙂

20140503 Rusina-3

20140503 Rusina-4
Muutovaloa 😉

Jäljellä on siis (seuraavan viikon aikana) maalailua ja lattian availua.

8.5.2014 Torstai: Patterin taustat tuli maalattua ja lattiat avattua (poislukien toimisto). Keittön patteriremontin osalta täytyy todeta, että siihen tuskin saa patteria asennettua, ilman putkien pahoinpitelyä. Eli keittiöön tulee siis vedettäväksi lattialämmitys (samalla kuin keskikerroksen vessan ja eteisen pistää lattialämmityksen piiriin).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *