Radiaattoripäivitys – Osa 2: Uusien radiaattoreiden asennukset (Päivitys 13.5.2014)

Wuppiduu, vihdoin alkoi uusien radiaattoreiden asennus, etenkin kun tässä on kohta lämmitetty taloa päivittäin puuhellalla ja parilla sähköpatterilla… Ensimmäisen illan aikana asennettiin 6 ensimmäistä radiaattoria seinälle paluuputkien kera.

20140512 Rusina-1
Olohuoneen 2m 22:nen radiaattori. Tämä vekotin painoi vain aavistuksen vähemmän kuin yläkeran, 1,6m 33:nen.
20140512 Rusina-2
Ruokahuoneen radiaattori sijoillaan, kuten kuvasta näkee menoputki venttiileineen puuttuu.
20140512 Rusina-3
Ruokahuoneen radiaattori.
20140512 Rusina-4
Vintinrapun alapään 33 radiaattori, paksuutta on sen verran että radiaattorin pinta osuu oven karmien kanssa samaan tasoon, mutta ei haittaa vielä kulkua.
20140512 Rusina-5
Vintinrapun yläpään radiaattori. Vielä joutuu keksimään miten kaiteen saa viritettyä takaisin…

Jäljellä on vielä menoputket (ja venttiilit) noihin 6:teen paluuputkeen, sekä kaksi radiaattoria putkineen (MH4 ja OH2). Huomenna pitää myös käydä vielä LVI-pisteessä hakemassa parit puuttuneet tarvikkeet. Hommat jatkuvat huomenna edellä mainituissa merkeissä ja hyvällä tuurilla talo alkaa illasta jo lämpeämään 🙂

13.5.2014 Tiistai: Aikaansaannos tämän illan aikana oli loistava! Kaikki 8 radiaattoria saatiin paikoilleen, putkineen päivineen, verkko ilmattua ja MLP tekemään lämpöä!

20140513 Rusina-1
Siinä se komeus nyt sitten makaa seinällä putkitettuna. Olohuoneen isompi patteri (ei pitempi).
20140513 Rusina-2
Ruokahuoneen pikkupatteri…
20140513 Rusina-3
Keittiöön jäi vain kaksi putkenpäätä, koska nämä eivät liikkuneet tarpeeksi, jotta siihen olisi saanut uuden patterin kiinni. Tai olisi, mutta patterin olisi pitänyt olla korkeudeltaan vain 500mm eikä 600mm.
20140513 Rusina-4
Vintin rapun alapään radiaattori pelikunnossa.

Luvassa jatkossa onkin enää oikean lämpökäyrän hakemista, jonka jälkeen huonekohtainen säätö termostaateilla kohdilleen. Ainoa huono puoli nykyisessä järjestelmässä on se, että patteriverkkoa ei saa pelkästään pois päältä vaan verkossa kiertää myös kesäisin 28asteinen vesi (joka blokataan pattereista termostaatilla). Tämä siksi, että kosteissa tiloissa on tarkoitus pitää lattialämmitys käytössä koko kesän ja koska MLP:n asentanut Saaristonkaivonporaus ei huomannut asentaa pyydettyä sulkua patteriverkkoon putkitöitä tehdessään, eivätkä sitä suostuneet jälkeenpäinkään enää korjaamaan, joten näillä mennään.

Radiaattoriremontti tuli kustantamaan (maagisen sentintarkan excelini mukaan 3 213,25€. Tästä tosin lähtee jokunen roponen pois, kun palautan ylimääräiset putkiosat, mutta tästä puuttuu vielä Kaitsun palkkio… Eli ollaan todennäköisesti kohtuu lähellä 4000€.

Huomenna on vielä edessä järjestelmän ilmausta (niinkuin on varmaan sitä seuraavana päivänäkin!), jonka jälkeen se puoli alkaisi olla pelikunnossa.

Suuret kiitokset:
1) Kaitsulle putkitöistä!
2) Lapsenvahdeille (Anoppi, Appiukko, Tuire, Pasi, Tarja, Wilhelmiina, Arttu ja Iida) avusta, jotta ehdittiin pattereita asennella
3) Teemulle jälleen suuresta avusta asennusten kanssa!
4) Terolle laskelmista (talvella nähdään menikö metsään, hikoillaanko vai oliko sopivaa) 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *