Arkisisäänkäynti – Vaihe 4: Pikku-autotallin ja ison-autotallin betonilattian ja sannan poisto (Päivitetty 9.7.2014)

Tänään alkoi lattianpiikkaus talkoot, jotka saavat jatkoa huomenna lopun sannan lapioinnilla. Betonilattia poistettiin pienestä autotallista sekä ison autotallin madalletusta osasta. Myös suurin osa sannasta saatiin poistettua pikku-autotallin lattiasta. Aloitimme myös kaivamaan viemäriä näkyviin.Tavoitteena oli myös aloittaa keskikerroksen vessan lattian kanssa, mutta parin testiporauksen jälkeen tämä ei näytäkkään niin helpolta urakalta kuin toivoin, joten jäänee myöhempään.

20140614 Rusina-1
Terä meni syvälle ja olisi varmaan jatkanut matkaansa… Täytyy konsultoida Erkkiä ja katsoa mikä olisi paras tie onneen tämän vessan remontoinnin kanssa.

Sitten itse talkoiden kohteisiin, eli autotallien betonilattioihin. Molemmista talleista saatiin betonilattia pois ensimmäisen päivän aikana ja toisesta tallista suurin osa sannastakin, joka löysi tiensä takapihalle tulevan multakasan alle.

20140614 Rusina-2
Santakasa takapihalla (vielä täytyy jaksaa kärrätä jonkin verran lisää ennen kuin pikkuautotalli on tyhjä).
20140614 Rusina-3
Tähän asti sannan seasta löytyneet isoimmat kivenkappaleet, näistä saa hyvää jatkoa kivipenkereelle.
20140614 Rusina-4
Asiasta pullapitkoon, perjantaina tuli myös nyppästyä viime vuonna kaadetun kuusen kanto ja tilalle kärrättyä jokunen kottarillinen multaa, sekä kylvettyä siemenet (kastelua riittää).
20140614 Rusina-5
Ison autotallin lattiasta löytyi jopa rautaa, ja piukassa olikin. Tämä on niitä harvoja paikkoja, joissa rautaa on ollut betonin seassa ja täytyy sanoa, että autotallin lattia ei olisi se johon olisin ensimmäiseksi sitä pistänyt jos käytössä on suurinpiirtein tämä määrä terästä 🙂
20140614 Rusina-6
Lavakin tuli passelisti täyteen, pitää soittaa nouto jotta saadaan tämä pois pihasta. Toivottavasti nousee kyytiin (tällä kertaa) ilman heittelyä toiselle lavalle.
20140614 Rusina-7
Ison autotallin lattianalunen olikin aikas märkä! Täytyykin kaivaa hieman salaojaa, jotta saadaan tämä pysymään kuivempana jatkossa. Lienee takapihan sadevedet löytävän tiensä tänne tallin alle. Tämä selittänee osittain myös tallin kosteutta.
20140614 Rusina-9
Pienen autotallin edustalta kaivettiin myös esiin talon viemäriputkea, joka on tarkoitus vaihtaa tuoreempaan (talon osalta), jotta saadaan koko sisäänkäynti yms… tehtyä ilman vesi- ja viemäriremontin odottelua.
20140614 Rusina-10
Mukavan tyhjältä näyttää, enää santaaaa 🙂

15.6.2014 Sunnuntai: Uuuh, työt alkoivat aamusta ja saatiin santa pois pikkuautotallista! Kaivoimme myös viemäriputkea lisää näkyviin ja kun K-rauta aukesi (12:00) kävin noukkimassa sieltä hieman muovista viemäriputkea sekä kasan eri kulmilla varustettuja käyriä. Kauppavisiitin jälkeen kangettiin (rautakangella, lapiolla ja lekalla) betoniset viemäriputket ylös. Putket itsessään oli kohtuu hyvässä hapessa! Hieman olivat jo haurastuneet ja jotain homeen tynkää kasvoi yläreunassa putkea, hieman juurta yms… Eli ihan hyvässä hapessa tältä osin ja olisivat varmaan menneet vielä muutaman kymmenen vuotta, ennen kuin sortuisivat 🙂 Joka tapauksessa uusi putki ujutettiin sokkelin kohdalla vanhan sisään ja muutamalla 15asteen kulmalla saatiin putki yhdistettyä aiemmin vaihdettuun muoviputkeen, joka törötti hajoitetun betonirenkaan sisältä 🙂

20140615 Rusina-1
Ison autotallin purettu lattia (ei siis koko autotallista vaan vain tuosta syvennyksestä joka tässä kohtaa oli). Koska tuolta alta löytyi runsaasti vettä, pistetään tuohon salaojaputkea, joka johdetaan viemäriin (PVK:n kautta, kun sellainen tulee). Enää täytyy tilata timanttiporaaja (Mäkinen) tekemään reikä sokkelin läpi viemäriputkelle, samalla kertaa porataan pikkuautotallin sokkelin läpi reikä käyttöveden suojaputkelle.
20140615 Rusina-2
Siinä se uusi viemäri komeilee. Kaatoa on hieman enemmän kuin 1,5% metrillä, sitä taitaa olla n.110% Metrillä, joka on kohtuu paljon, mutta ei tässä oikein muutakaan voinut tehdä…
20140615 Rusina-3
Vielä sokkelin pää. Tästä viemärin päältä tehdään reikä tuolle käyttöveden suojaputkelle timantilla (ei enää ainuttakaan tämän kokoluokan reikää hiltillä + murtovasaralla!)
20140615 Rusina-4
Pikkuautotalli ilman santaa, odottamassa sepeliä ja valuja!

 

20140615 Rusina-2-1
Sama toisesta suunnasta. Tästä tilasta tulee ensin puuhuone ja kun kaikki puut on poltettu (n.7-10v) niin teen tästä leffateatterin 😉

Iltapäivällä kaivuu ja viemärioperaatioiden jälkeen käväisin veljeni kanssa vielä Kauppilassa hakemassa Kurjenpolvia, Kuunliljoja ja Kurjenmiekkoja (perenna-ale, 2,90€/kpl). Kuunlilljapenkka alkaa olla jo täynnä, enää vain odotellaan että kasvavat ja tuuhentuvat. Kurjenpolvet istuttelin tuohon Kuunliljoista oikealle (Alppiruusun ”alle”). Kurjenmiekat löysivät tiensä etupihan kosteikkoon.

 

20140615 Rusina-2-2
Kuunliljaa toisen perään. Nuo nuukahtaneet ovat juuresta sisällä kasvatettuja ja ulosistuttamisen jälkeen puolet hieman kuukahti, katsotaan mitä niistä tulee kun aika tästä menee hieman eteenpäin. Kerkesivät sisällä kasvattamaan niin pitkät varret, etteivät ne enää kestäneet ulkona tuulessa ja sateessa.
20140615 Rusina-2-3
Kolmea eri kurjenpolvea, katsotaan mikä noista nauttii tästä sijainnista eniten ja leviää peittäen rikkaruohot ja muut kutsumattomat alleensa. Alppiruusukin on vielä niin pieni, ettei oikein voi sanoa, että Kurjenpolvet kasvavat sen alla, mutta niin tulee käymään kuitenkin jossain vaiheessa.

Autotallin lattiaurakassa on seuraavaksi edessä sokkelin timanttiporaukset putkille, soran tilaaminen ja kantaminen sisälle, soran tiivistäminen, eristäminen & betoniraudoitus ja betonivalumuottien tekeminen. Niin ja tietty valut. Valujen jälkeen eristeharkkoseinän muuraus, rappujen tekeminen, oven asentaminen, katon eristäminen -> koolaus -> Panelointi. Muuratun seinän rappaus ja maalaus. Niin ja ehkä valoja sinne tänne tms… ja sen jälkeen arkisisäänkäynti olisi kenties kunnossa. Mutta siis seuraavaksi tosiaan sora ja reijät 🙂

9.7.2014 Keskiviikko: Unohtui päivittää aiemmin, mutta tässä vielä kuvatodisteita jätekuorman poisviennistä, tällä kertaa ei noussut noutajan ajoneuvon etupyörät edes ilmaan 🙂

20140709 Rusina-2-1
Ikkunasta kurkkii innokas katsoja kun kuorma-auto noutaa lavaa pihasta.
20140709 Rusina-2-2
Eikä tehnyt edes tiukkaa, olisi vielä mahtunut lavalle vaikka mitä.

Vastaa