Takan aika tuli ja meni… (Päivitetty 12.6.2014)

Takka lähti sunnuntaina läiskimään! Appiukko Tampereen suunnalta kyseli lauantai-illasta, että jos tulevat multaa kärräämään, niin voidaanko samalla purkaa takka. Ei siitä voinut kieltäytyäkään, kun apua tarjottiin!Mullan kärräys tosin jäi vähemmälle (tosin Seppo taisi sitä runsas kymmenisen kuormaa takapihalle kärrätä), kun takan purku vei jonkin verran aikaa. Aloittelimme n.13:00 maissa ja valmista tuli 17:30. Siihen mennessä oli takka purettu, laastijäte kyytsätty multalavan kulmaan, sisällä imuroitu ja mopattu kahteen kertaan, sekä kalusteet kannettu paikoilleen.

Purkaessa tuli hyvin selväksi, että tämä purkupäätös oli ainut ja oikea tälle takalle, koska:

  • Takka oli jo kipannut n.3-5cm irti muurista ja piipusta, eli lieskat löivät takan ja hormin välistä.
  • Takka oli päältä kaunis, mutta sisältä pelkkää huttua! Kun olimme purkaneet n.1/4 ylhäältä ja otin hieman sorkkarautaa irroittamaan yhtä tiiltä, koko takka heilui siihen malliin, että olisin saanut sen helposti kaadettua (jos olisi kaatunut, olisi se mennyt lattian läpi suoraan kellariin).
  • Takka oli muurattu suoraan n.3-5cm paksun alalaatan päälle, ilman tuentaa. Tästä johtuen tuo kippaantuminenkin on todennäköisesti tapahtunut.
  • Kuten jo aiemmin tuli todettua, takka oli aivan järkyttävää huttua sisältä ja purkamiseen riitti käytännössä vain vasara. Ja työn jälki oli aivan kamalaa, jopa minä osaisin muurata siistemmin (tosin pinta oli saatu nätiksi (olikohan sen muurannut joku muu?)).
  • Niin ja takka tosiaan oli suora putki pihalle, ilman mitään kiertoja/takkasydämmiä/tms. varaamiskapasiteettiä.

Nooh takka sai kenkää ja seinästäkin (ja katosta) näkyy kuinka paljon piippuliitos on vuotanut, hyvä ettei koko talo ole palanut jo aiemmin (edellinen omistaja – asui täällä n.23vuotta, ei ollut juurikaan siinä tulta pitänyt).

20140609 Rusina_takka-1
Tältä takka näytti edellisen omistajan jäljiltä! Iso kuin mikä…
20140609 Rusina-1
Ja tämä siitä jäi jäljelle, kun se pääsi Tuomaksen ja Sepon hoitoon! Huom, kohtuu komiat nokijäljet (muuallakin kuin hormin suulla).
20140609 Rusina-2
Takka palasina, olohuoneen ikkunasta katsottuna.
20140609 Rusina-5
Samainen kasa pihaltapäin!
20140609 Rusina-6
Hieman meikkiä muutamaksi vuodeksi, ennen kuin olohuoneremonttiin lähdetään! Tämä olohuone on mopattu jo neljään kertaan ja imuroitu kahdesti ja vieläkin tuntuu likaiselta. Jonkin verran pölyä tuo purku tuotti!

12.6.2014 Torstai: Takka löysi vihdoin tiensä etupihalta jätelavalle!

20140612 Rusina-3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.