Arkisisäänkäynti – Vaihe 9: Seinien ja lattian pintakäsittely (Päivitetty 27.7.2014)

Hain K-Raudasta Teknoksen rappauspinnoille tarkoitettua maalia, jota on vedelty kertaalleen, tulos on kohtuu tumma mustikka. Mutta parempaa mätchiä vanhaan sävyyn ei ole vielä löydetty. Voi olla, että tämä ei kelpaa kotijoukoille ja on jatkettava sopivamman värisävyn löytämisen kanssa.

20140723 Rusina-4
Värisävy ei ihan ole se oikea, joten saa nähdä miten tämän kanssa käy vielä…

Appiukko oli käväissyt kytkemässä Kodinhoitohuoneeseen lisävaloa sisäänkäynnin kohdalle, sekä kytkemässä Teknisen Tilan valaisimen oman katkaisijan taakse (nyt ei tarvitse heilua KHH:n puolella kun valot sammuu teknisen tilan puolella).

20140723 Rusina-5
Valoa kodinhoitohuoneeseen ja sisäänkäyntiin 🙂

Huomenna olisi tarkoitus ammuskella tänään noudetut sormipaneelit arkisisäänkäynnin kattoon, etenkin nyt kun appiukko oikoi koolaukset passiin 🙂

20140723 Rusina-3
Sormipaneelit maalattuna Uulan Petroliöljymaalilla. Paneelit tulee arkisisäänkäynnin kattoon, kuten muissakin vanhemmissa katoksissa.

Lauantai 26.7.2014: Paljon on tapahtunut sitten viime päivityksen, puristin jostain iltapäivästä aikaa ja kävin noutamassa Ruduksen / www.reunakivi.fi:n Kaarinassa olevasta Kivipihasta liuskekiviä Arkisisäänkäyntiä varten. Valitettavasti en löytänyt netistä, perus rautakauppojen puutarhaosastoilta taikka tuolta Kivipihalta juuri oikeanlaista kiveä, joten jouduin tyytymään tumman harmaaseen, jossa on sävy punaista seassa. Talon vanhemmat kivetykset ovat vaaleanharmaita joissa on punaista jonkin verran lisäksi.

20140726 Rusina-2
Kokonaisuus vähän kauempaa, enää saumaa…..
20140726 Rusina-4
Toisen laatoituspäivän jälkeen. Ensimmäisenä päivänä laatoitin tuon ison pinta-alan ja tänään korokkeen ja etureunan.

Lisäksi tosiaan naputtelin ne paneelit kattoon!

20140726 Rusina-7
Sormipaneeli asennettuna, vielä toinen kerros maalia niin tämäkin on valmis…

Niin ja se seinän maalaus, eli ostin alkunälkään Teknoksen Siloksan Facade maalia (2,7L) + Siloksan Geeli (sidosaine ensimmäistä maalikerrosta varten [sitoo maalin alustaansa, sekä luo vettäläpäisemättömän kalvon {mutta muka päästää silti sisäpuolelta kosteutta läpi}]) sävytettynä Tikkurilan 4991 sävyllä (Facade värikartasta). Nooh maali itsessään oli ihan hyvää, mutta sävy ei ollut kovin lähellä värikartan läiskää. Tänään kävin hakemassa uutta maalia (kun kerran vanha loppui kesken) ja myyjän kanssa sävyjä sävytyskoneelta läpikäytyä totesimme, että kun Teknoksen maali sävytetään Tikkurilan sävynmukaisesti Teknoksen pastoilla, ei pastat olleet 100% samat kuin Tikkurilan omilla pastoilla sävytettynä. Kaiken kaikkiaan pastoja on 4 eriä ko. maalissa ja Teknoksen pastoilla se sisälsi Sinistä (tms..) pastaa, kun taas tikkurilan pastoilla taisi olla viittä eri pastaa eikä sinistä lainkaan vaan vihreää ja punaista pienet määrät. Eli siis jatkossa kun valitsee värin X-firman värikartasta, kannattaa valita ko. firman maali tai ainakin maali, joka voidaan sävyttää ko. firman pastoilla, muuten voi olla varma, että väri ei tule täsmäämään värikartan kanssa!

Eli kaupasta käteen jäi Tikkurilan Kivisil 9L pönttö sävytettynä 4991 maalille, jolla telasin jo ensimmäisen kerroksen illasta.

20140726 Rusina-3
Ja lopputuloksesta tuli mielestäni oikein hyvä! Enää se ei ole mustikka vaan enemmänkin tumman siniharmaa 🙂

Tänään kävin myös hakemassa puutavaraa talon kulmalautoja yms… varten, sekä samalla nappasin Byggmax:sta mukaan kestopuuta portaita varten.

20140726 Rusina-5
Uudet pohjamaalatut kulma- ja räystäslaudat. Enää puuttuu maali ja asennnus 🙂

Kuten tarkkasilmäisimmät ovat saattaneet ensimmäisistä kuvista (tästä päivityspläjäyksestä) huomannut, poistin appiukon kanssa ovet saranoiltaan (ja pilkoin ovet kärryyn kaatopaikkaa odottelemaan). Ovet tuhottiin lähinnä siksi, että olivat jo kohtuu huonossa hapessa.

20140726 Rusina-6
Siinä se arkisisäänkäynti on melkein valmiina ja ainakin omasta mielesätäni näyttää oikein onnistuneelta!
20140726 Rusina-8
Nappasin ovista kuitenkin saranat talteen, jos niille löytyisi käyttöä jossain vaiheessa (jokin koriste tms..?)…
20140726 Rusina-9
Ja kokonaisuus vielä vähän kauempaa… Enää raput, karmilaudat, sähköt, liuskekivien saumaus ja maalia pintaan niin avot…

Rappasin myös uuden arkisisäänkäynnin seinän puuhuoneen puolelta ensimmäiseen kertaan. Kunhan se tuosta hieman kuivuu, niin teen siihen toisen kerroksen. Ulkopinnan tasoitus onnistui erinomaisesti (ainakin omasta mielestäni), saas nähdä miten tämän kanssa käy. Seinän tasoituksen lisäksi, pitää myös täyttää tuo seinän ja katon välinen tila.

20140726 Rusina-1
Ensimmäinen kerros Vetonit 410 rappauslaastia. Seinän rappaaminen tältä puolen on merkittävästi hankalempaa kuin etupuolelta, johtuen 2-luokan harkoista. Harkkojen epätasainen leveys käytännössä tarkoitti, että toiselle puolelle seinää tulee näkyviin kaikki pahimmat heitot harkkojen välillä.

Sunnuntai 27.7.2014: Tänään ei työt tällä työmaalla edennyt juurikaan häämöttävän keittiöremontin takia. Sain kuitenkin tehtyä portaiden tukirungosta 80% sekä pintalaudoituksesta n.70%. Vielä tekemättä on kaide ja hieman lisämuurailua liuskekivien merkeissä. Niin ja tietty samaus ja katon maalaus yms.. pientä kivaa.

20140727 Rusina-3
Rappusten tynkää…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *