Keskuspölynimuri – Vaihe 1: Keskusyksikkö, Keittiö ja muu keskikerros (Päivitetty 12.8.2014)

Aiemmin (tässäkin blogissa) on tullut pohdittua keskuspölynimurin hankintaa ja mietittyä eri vaihtoehtoja niiden välillä. Nyt kuitenkin tuli päätettyä, että hankitaan ko. vekotin ja keskupölynimuriksi valikoitu BEAM Alliance malliston keskikastin laite. Toistaiseksi tarkoitus on vetää Keittiöön rikkaluukki, ruokahuoneeseen joko rikkaluukku tai jokin letkusysteemi ja kaksi imurasiaa keskikerrokseen (OH + kellarin rapun yläpää). Näistä kahdesta paikasta pitäisi onnistua imuroimaan koko keskikerros. Jatkoa ajatellen näistä kahdesta sijainnista saa vedettyä putket vintille (rappuun, ja molempiin makkareihin).

Keskusyksikkö tulee KHH:seen sille jo aiemmin varaattuun kaappiin, josta vedetäänkin putket pitkin taloa. Poistoputken tungen vapaana olevaan vanhaan hormiin, joka on palvellut pannuhuoneen ilmanvaihtokanavana aiemmin.

20140730 Rusina-2
Aloituspakkaus 🙂 Keskusyksikkö, letkupaketti, sekä 3.rasian rasiapaketti (lattialla on vielä 18m putkea), näillä pääsenee alkuun.
20140730 Rusina-3
Keskusyksikkö ulkona paketistaan.
20140730 Rusina-4
Tästä saadaan (toivottavasti) vedettyä putki kellarin rappujen yläpäähän (kunhan ehdin) ja siitä aina vintille asti. Tosin täytyy käyttää jokunen 45asteen mutka, että pääsee tuon IV-kanavan ali.
20140730 Rusina-5
Tästä nousee nätisti kellarin vessan katossa putki keittiöön.
20140731 Rusina-2
Tähän putkeen on tarkoitus asentaa rikkaluukku, sekä haaroittaa putki vielä RH:n puolelle, jonne tulee siis kaappiin joko letkuhässäkkä tai vaihtoehtoisesti toinen rikkaluukku sokkeliin.

Työt jatkunevat jossain vaiheessa lisäputkien vedoilla, sekä keskusyksikön asennuksella, jonka voisi jo itse asiassa tehdä.

Sunnuntai 3.8.2014: Tänään jatkoin KPI:n putkiston vetämistä kellarista keskikerrokseen tekemällä reijän kellarin rappukäytävään tulevaa putkea varten. Tätä varten jouduin purkamaan kellarin rapun seinää jonkin verran, jotta löysin passelin paikan vetää putkisto.

20140803 Rusina-7
Toinen keskikerroksen imurasioista ajattelin asentaa (ja asensinkin) kellarin rapun yläpäähän. En tiedä onko se paras mahdollinen paikka, mutta siellä se nyt on! Tästä putki jatkuu jotenkin ihmeellisesti (tuntematonta reittiä) vintin puolelle. SItä varten pitää avata vintin varaston seinää yms… jotta näkee pääseekö täältä ylös helpostikkin…
20140803 Rusina-8
Kellarissa jäi putki yhdistämättä, kun loppui osat kesken. Pitää käydä hakemassa lisää maanantaina LVI-Pepestä – ämpärikaupalla!

Kunhan putkisto on vedetty on kellarin rapussa jonkin verran korjattavaa. Ja nuo korjaukset on tehtävä ennen maalausta 🙂

4.8.2014 Maanantai: Tänään oli sen verran kuuma (+32 astetta), että päivä meni kohtuu heikolla vauhdilla. Sain kuitenkin (appiukon avustamana) KPI:n putken  vedettyä kellarin rapusta vintin rappuun. Nyt meillä siis saa imuroitua koko yläkerran (kunnes Vaatehuoneet rakennetaan) KPI:ta käyttäen.

20140804 Rusina-1
Jotta putken sai vietyä ylös asti, piti seinää avata aika reippaastikkin. Nooh ei muuta kuin kokoamaan takaisin kasaan. Putki kuitenkin saatiin aina vintille asti. Ongelmaksi koitui myös vanha sähköputki (jossa kulkevat johdot appiukko kytki kylmäksi – taisi samalla mennä valot pikkueteisestä ja ulko-oven päältä).
20140804 Rusina-2
Seinä paketoitu kokoon hiontaa ja maalausta varten!
20140804 Rusina-3
Imurasia vintin rapussa, tai siis reikä sitä varten! Enää pitää hakea jostain jokin jatkoholkki, että saa tuohon imurasian kannen paikoilleen.
20140804 Rusina-4
Samainen vintin rapun imurasia toiselta puolelta. Ja kyllä ko. seinästä puuttuu eristys täysin!

12.8.2014 Tiistai: Keskuspölynimuri käyttökunnossa! Eli putkia on vedetty ja liimailtu urakalla, nyt löytyy imurasiat kellarin rapusta, vintin rapusta ja olohuoneesta (on se sillä, mutta ei oikein käyttökunnossa). Olohuoneessa on vielä haara, josta pitäisi vetää putkea ylöspäin vinttiä kohti, mutta saa nähdä koska ehtii sen parissa seuraavaksi ahertaa. Keittiön haara on tietenkin vielä myös kesken, se kun odottaa noita keittiön kaappeja maagisesti ilmestyväksi.

Meille siis hankittiin BEAM Alliance 675 SC keskusyksikkö ja Alliance sarjan letku+suulakkeet. Keskusyksikkö löysi kotinsa kellarin kodinhoitohuoneesta (tavallaan kaapissa, mutta kuitenkin ehkä enemmänkin kaapin takaa). Kellarista nousee kolme putkistoa ylöspäin, joista yksi menee molempiin rappukäytäviin, toinen keittiöön ja ruokahuoeeseen ja kolmas olohuoneeseen ja sitä kautta se on tarkoitus jatkaa aina vintille asti.

20140812 Rusina-9
Siellä komerossa se keskusyksikkö hyrrää. Tässä on jokin läsnäolosensorikin, kun kaapin avaa ja kurkkaa imuria herää sen näyttö päälle 🙂 Pitäisi vielä lukea ohjekirja ja katsoa noi näytön kuvakkeiden tarkoitukset.
20140812 Rusina-10
Vaakatason putki vie olohuoneeseen ja pystysuuntainen putki on poistoputki, jonka pää on IV-hormissa (täytyy vielä chekata että kana on auki ylös asti (joo olis pitänyt tehdä se ennen asennusta)).
20140812 Rusina-11
Siinä se putki vie tosiaan olohuoneeseen, oli juuri passeli väli vielä välipohjassa tälle putkelle.

Imurasioita on tällä hetkellä asennettu kolme kappaletta, joista yhdet on molemmissa rapuissa ja yksi olohuoneessa. Keittiöön tulee sokkeliin imuluukku ja ruokahuoneen ratkaisusta ei olla vielä ihan varmoja (joko luukku sokkeliin TAI letku kaappiin suulakkeineen päivineen).

20140812 Rusina-6
Kellarin rapun yäpään imurasia valmiina!
20140812 Rusina-13
Keittiön sokkelirasia aseteltuna paikoileen (liimailen putkenpätkät jahka kaapit saapuvat). Haarasta putki jatkuu Ruokahuoneen puolelle, johon tulee jokin ratkaisu myös imuroinnin helpottamiseksi.

Letkusarjana meillä on tosiaan BEAM Alliance sarjan 9M letku ja suulakkeet. Tuo lattiaosa (joita tuli kaksi kappaletta – erilaisia) on aikas kätevä, siinä on ”perusimurin” tapaan joka suuntaan taittuva nivel (jota toimii huomattavasti paremmin kuin perässä vedettävän nivel), sekä kahvassa tarvittavat säätimet (on/off ja imutehon säätö). Ns. harjaspää kulkee mukana kahvassa, joten sekin on näppärästi saatavilla. Paremmin käyttökokemuksia myöhemmin 🙂

20140812 Rusina-14
Tällä kelpaa imuroida, meillä tuo toimenpide on muutenkin ollut pääosin minulla ja tämän kanssa se taittuu toivottavasti paremmin.
20140812 Rusina-15
Siinä se makaa, käännettynä iin hankalaan asentoon kuin voi ja hyvin taittui 🙂
20140812 Rusina-16
Muut romppeet (lattiasuulake, adapteri ja letkuteline – muistaakseni).
20140812 Rusina-17
Karvasuulake / supistuva suulake kulkee mukana kahvan alla.
20140812 Rusina-18
Säätimet on näppärästi saatavilla kahvasta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.