Keittiö – Vaihe 6: Viimeistelyä ennen kaapistoja (Päivitetty 16.8.2014)

Sitten onkin enää jäljellä viimeiset silaukset, jotka on mahdollista tehdä ennen kaapistojen saapumista (josta ei ole vielä tarkkaa päivämäärää selvillä). Käytännössä tämä tarkoittaa listoja, tapettia, maalailua, kynnysten asentelua yms.. pientä säätöä. Parin päivän aikana on ilmestynyt tapetti keittiön puolelle, sekä puuttuneeseen suikaleiseen RH:n puolelle. Maalattua palkki RH:n ja K:n välillä ensimmäiseen kertaan… Edessä on vielä kahden kynnyksen asennus ja listoitukset siltä osin mitä mahdollista (ja sitä on riittämiin jäljellä).

20140814 Rusina-1
Keittiön seinä tapetoituna, alkaa kummasti näyttää valmiimmalta.
20140814 Rusina-2
Palkki maalattuna ensimmäiseen kertaan Tikkurilan Kaoliini-värillä, joka ei kyllä omasta mielestäni ollut ihan nappi valinta. Tällä samalla värillä on siis tilattu kaappien ovet.
20140814 Rusina-3
Välitilan laatta livenä 🙂 Tätä saakin sitten asennella ja saumailla jokusen päivän.

Torstai 14.8.2014: Tänään piti tehdä yhtä sun toista, mutta päivä jäi käytännössä olemattoman lyhyeksi. Käytännössä otin vastaan jääkaapin ja tönin sen paikoilleen, sekä asensin kaiteen kellarin rappuun.

20140814 Rusina-5
Siinä se ihmelaite sitten onkin, meinaan jääkaappi/pakastin 🙂 Iso kuin mikä ja vie tilaa valtavasti. Tosin on siinä sitten tilaa pakastaa vaikka anoppikin (tosin kilon paloina). Jääkaapin pitäisi myös sylkeä kylmää vettä ja jääpaloja kaapin etupinnasta.
20140814 Rusina-6
Siinä se sitten seisoo lopullisilla sijoillaan enää vain sähkö ja vesi.
20140814 Rusina-7
Roilotin kipsilevyyn pari uraa sähkökaapeleille, kun kuulimme, ettei taustalevyn taakse mahdu vetämään sähköjä.
20140814 Rusina-8
Palkki maalattuna toiseen kertaan, huomenna pieni hionta ja viimeinen maalikerros.

15.8.2014 Perjantai: Tänään lähinnä siivoilin (vein kolmannen vai neljännen kuorman kaatopaikalle), listotin ja katselin että mitä vielä voi tehdä ennen kaappien tuloa. Soittelin myös Laitilaan ja sain tietää, että ensi keskiviikkona saataisiin kaappien rungot (ja sitten siitä jossain vaiheessa ovet, loput tasot yms… setit).

20140815 Rusina-1
Keittiön lattia paljaana. Otin pahvit pois jotta lattian oikea väri pääsee tasoittumaan. Nämä Marboleum Click laatat kun ovat 98% luonnontuotteita, niin lopullinen väri istuu vasta hetken ajan kuluttua (lieneekö UV-.säteliyn vaikutuksesta?). Forbokin sanoo prujuissaan, että lopullinen väri asettuu 2vk jälkeen asennuksesta.
20140815 Rusina-2
Listoja tulikin asennettua se minkä voi, eli ikkunan pielet, osa katosta ja lattiasta. Loput saa läiskittyä paikoilleen, kun saadaan keittiön kaapit ja niiden ylä- ja alasokkelit.
20140815 Rusina-3
Lisää listoja…
20140815 Rusina-4
Ja lisää listoja Ruokahuoneen puolella. Tästä kuvasta tulikin mieleeni, että pitää hankkia joku lista tuohon muurin ja kipsilevyn pystysaumaan.

Keittiössä on lähinnä jäljellä maalailua kaappeja odotellessa. Maalia tarvitaan pariin listaan, sekä tuohon palkkiin huoneiden välillä jahka olen hionut parit valumat siitä pois, pitää myös maalata patterin putket peittävä puukotelo.

16.8.2014 Lauantai: Päivä vierähti lähinnä appiukon sähkötöitä seuraten 😀 Eli ei juuri mitään tullut itse tehtyä, lähinnä maalasin keittiössä erinäisiä pikkujuttuja ja kellarin vessan kanssa tuli aloiteltua.

Tässä on ehkä hieman toistoa ylempiin kuviin, mutta nyt niistä näkee ehkä kokonaisuutta paremmin.

20140816 Rusina-2

 

20140816 Rusina-4

20140816 Rusina-5
Lähes koko lattia yhdessä kuvassa. Jääkaapista hahmottaa jo hyvin kuinka täyteen tämä pieni keittiöö tulee kun saadaan kaikki vempeleet paikoilleen.
20140816 Rusina-3
Osa maalailuista ja nuo mustat tason palat tulevatkin kellarin vessaan. Keittiössä maalasin suttuja piiloon patterin taustasta, sekä palkin RH:n ja K:n välissä vielä kertalleen.

Seuraavaksi uutta postausta keittiöstä, kun siellä jotain tapahtuu (todennäköisesti ensi keskiviikkona kun kaapit tulevat).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *