Puutarhailut 2014 – Osa 13: Tulppaaneja; Suunnitelmia ja Istutuksia (Päivitetty 6.10.2014)

Alkaa olla se aika vuodesta kun tulppaanit pitää pistää maahan tulevaa kevään kukintaa ajatellen. Tämä on itseasiassa lähes ensimmäinen kerta kun istuttelen tulppaaneja (tai muita sipulikasveja), joten jännityksellä odottelen kevättä. Istutus itsessäänkin oli jo kohtuu kova homma (40% tehty), joten täytyy toivoa että joku ruoko sieltä maasta nousee 🙂Sipuleita tuli ostettua Prismasta (pari pussia), tilattua Viherpeukalot.fi:stä, sekä napattua jokunen säkki mukaan kun käväisin Kauppilan puutarhalla hakemassa riippapihlajan. Kun sipulit oli tilattu/ostettu, istuin hetkeksi koneelle ja yritin väsätä hieman jotain suunnitelmaa sipuleiden sijainnista.

pihakuva_tulppaani

Ylläoleva kuva PDF-muodossa, josta näkyy koko piha ja kaikki istutettavat kasvit: pihasuunnitelma_tulppaani.

Tähän päivään mennessä olen saanut istutettua etupenkan sipulikasvit, sekä narsissit riipapihlajan juurelle, että liljat polun varteen. Vielä olisi edessä tuo kompostin läheisyyteen tuleva istutus, sekä takapihan isompi istutus.

6.10.2014 Maanantai: Vihdoin sain aikaiseksi tämän päivityksen! Eli nyt on sipulit kuopattu kolmeen neljään eri pisteeseen pihaa. Vielä olisi jäljellä muutaman narsissin kuoppaus, sekä maasta kaivettujen liljansipulien talvikuntoon pistäminen.

20141006 Rusina_piha-1

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *