DIY: Hiekkalaatikko – Osa 2: Muutto!

Ihan niinkuin ei olisi ollut riittävää rahdata ~1m3 hiekkaa (viime kesänä) (se on siis oikeasti paljon! Peräkärry oli kohtuu piipussa), niin päätin tässä pässiäisten (on se oikein kirjoitettu) ratoksi raivata n.10m2 alalta pensaikon pois, kärrätä 20 kärryllistä soraa reippaaseen ylämäkeen ja siirtää hiekkalaatikon uudelle paikalel (suoralle alustalle).

Ensin urakka alkoi tosiaan tämän valtavaksi kasvaneen Angervopensaan (toistaiseksi tuntematon lajike, ehkä Kiiminginangervo tai Idänvirpiangervo), josta 90% istutin raja-aidaksi (en tosin ole varma oliko tämä naapurin mieleen? enkä ole ihan varma, että lähteekö tästä istutuksesta kasvamaan edes puoliakaan?). Kun maa-alue oli raivattu, kärräsin sorat alustaan (saanpahan hiekkalaatikkosta ajan jättäessä tähän rakennettua hienon puutarhavajan, sorapatjalle).

20150406 - Rusina-1
Vasemmalla takana näkyy tuo valtava pusikko, joka toiseksi viimeisessä kuvassa on mennyttä poikaa! Tuota oli muuten paljon, siitä kertoo myös vielä etupihalta löytyvä risukasakin.

 

20150406 - Rusina-2
Puskat poissa ja sorat kärrättynä.

 

20150406 - Rusina-3
Tässä on osa uudelleen istutetusta puskasta, osa on vielä edempänä tuon isomman puskan takana, ja osa kuvaajasta vielä vasemmalle, rajaa seuraten. Ehkä parin muutaman vuoden päästä tuo raja on siisti ja vehreä (tai sitten ei).

 

20150406 - Rusina-4
Vanha hiekkalaatikko (hiekka lähti kohtuu siististi, koska pohjalle levitetyiltä maansuojakankailta oli helppo hiekka kerätä pois. Hiekka joka tuossa on, johtunee lapsista, jotka eivät saa hiekkaa pysymään hiekkalaatikon sisäpuolella 🙂
20150406 - Rusina-6
Hiekkalaatikko uudella paikalla kera hiekkojen. Koko siirtoon meni hieman alle tunti, eli itse hiekkalaatikko osuus oli nopea 🙂 Nyt kelpaa naapurinkin lasten tulla leikkimään, kun laatikko sijaitsee lähempänä rajaa.
20150406 - Rusina-7
Sama näkymä hieman kauempaa (terassilta), kelpaa vahtia lapsia tuolista / riippumatosta / keittiön- tai ruokahuoneen ikkunasta katsellen).

 

Puskia istuttaessa maasta nousi jokunen kivenmurikka, joista tein jo tutuksi tullutta pengertä (kiviä tosin tarvittaisiin vielä useampi lastillinen, ennen kuin penger on valmis).

20150406 - Rusina-5
Pari järkälettä nousi puskien alta, mutta loput löytyivät uudelleen istutettujen puskien kuoppia kaivaessa. Näistä sai tehtyä lähes 3m kivipengertä, tosin korkeudesta puuttuu vielä n.10cm (korkeimmasta kohdasta katsottuna), eli vielä on hieman työtä jäljellä.

 

Ainakin omasta mielestäni tästä tulee ihan ok valmisuttuaan (siis tästä kivipengekereestä) 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *