Pukuhuone (ja vähän aulatilaa): Vaihe 3 – Puuhuoneen oven maalaus ja heloitus (Päivitetty 5.7.2015)

Tämä pieni askare jäi tekemättä viime vuonna (vai sitä edellisenä), nooh jokatapauksessa päätin viemäriputkia hakatessani, että nyt jos koskaan on aika saattaa puuhuoneeseen menevä puuovi vastaavaan kuntoon, kuin tilan muut ovet. Eli ei muuta kuin ovi pois saranoiltaan -> hionta -> maalaus. Samalla maalasin myös karmit. Maalauksen jälkeen vielä porata reijät ja asentaa lukkokoneisto heloineen (minulla on vielä tallessa yksi 50-luvun lukkokoneisto ja helat, mitkä löytävät tiensä tähän oveen).

20150626 - Rusina_poviu-1
Ovi pihalla hiontaa odottamassa.
20150626 - Rusina_poviu-2
Karmit hiottu ja maalattu.
20150626 - Rusina_poviu-3
Samaa vanhaa karmia 🙂
20150626 - Rusina_poviu-4
Ovi maalattut toiselta puolelta, toinen puoli vielä odottaa maalipintaa (parin päivän päästä, ehkä Sunnuntaina).

Kunhan ovi vain kuivuu kunnolla, pitää kaivaa reikäporanteräni esille ja tehdä upotukset oveen lukkokoneistoa, sekä heloja varten. Vastaavalla tavalla helotin myös kaksi muuta ovea (kellarin WC:n ja Kodinhoitohuoneen ovet).

Lauantai 4.7.2015: Aiemmin viime viikolla kannoin oven paikoilleen. Enää ei puutu kuin helotus (vienee n.2h); Upotuksen tekeminen lukkokoneistolle, reikin poraamiset, kahvan asennus, sekä vastinraudan asennus karmiin.

Siinä se komeilee, maalattu ovi. Tosin tuon lukkosalvan reijät olisi voinut vaikka kitata, kuinkas tuo jäi huomaamatta.
Siinä se komeilee, maalattu ovi. Tosin tuon lukkosalvan reijät olisi voinut vaikka kitata, kuinkas tuo jäi huomaamatta.
20150704 - Rusina_puuovi-2
Kuva askel taempaa, siten että näkyy myös kodinhoitohuoneen ovi. Jostain syystä puuhuoneen ovi on n.30cm korkeammalla kuin muut, en tosin ole keksinyt syytä tälle, etenkin kuin puuhuoneen lattia on vielä muuta lattiaa alempana.

Sunnuntai 5.7.2015: Tänään kaivoin salkustaan DeWaltin iskukoneen, johon upposi (istukkavaihdoksella) 22mm puuterä, jonka jälkeen vain isku pois päältä ja porailemaan! Eli siis upotusta lukkokoneistolle, porailun jälkeen hieman talttaa kehiin ja avot, siistitty kolo valmiina. Tosin epäonnekseni huomasin, että minulta puuttuu 1 iso uraruuvi (koneistoa varten), sekä 4 pientä (lukon peitekilpiä varten), sekä vastinrauta. Täytyy lähteä käymään Bauhaussissa katsomassa, josko sieltä saisi sopivat ruuvit, ja vastinraudan kaivan irti viimeisestä vapaasta karmista keittiön ja eteisen välisestä aukosta (täytyykin keksiä täytettä noihin aukkoihin).

20150705 - Rusina_puuovi-1
Siihen se upotus tarvitsee tehdä…
20150705 - Rusina_puuovi-2
…kävipä se nopeasti, tämä on jo kolmas koverrettu ovi, joten kävi kuin vanhalta tekijältä konsanaan.
20150705 - Rusina_puuovi-3
Löysin varastostani vain yhden uraruuvin, joten en saanut koneistoa kokonaan kiinni, mutta kahvan ja koristepellit kuitenkin sain paikoilleen.
20150705 - Rusina_puuovi-4
Lukonsuojapellit jäi vielä roikkumaan avaimen varteen, parempia ruuveja odottelemaan. Samoin koneiston kaipaama vastinrauta täytyy vielä jostain kaivaa (keskikerroksen oviaukosta).

Eli ihan valmiiksi en saanut tänään tätä urakkaa, vaan toivottavasti vielä tulevan viikon aikana.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *