Puutarhailut 2015 – Osa 7: Terassin uudet vaatteet (Päivitetty 19.6.2015)

Käytinköhän tätä viittausta jo aiemmin vuosi pari takaperin (keisarin uudet vaatteet), ehkäpä… Anyway, nyt kun terassin tekemisestä on jo vuosi kulunut ja (kyllästetyn) laudoituksen kosteus on poissa, päätin että on hyvä hetki öljytä terassi. Öljyksi valikoitui Tikkurilan Valtti Puuöljy, joka sävytettiin Teknoksen 1834 (”sininen” mukamas) värillä. Väriä vedettiin vain kertaalleen, ehkä sitten vuoden päästä toinen. Värikerroksen päälle vedettiin vielä kirkas väritön Tikkurila Valtti Puuöljykerros. Edessä on vielä kaiteiden maalaus, jota varten täytyykin käydä Bauhaussissa hakemassa Uulan Pellavaöljymaalia.Samalla tökötillä ja samalla kertaa öljyttiin myös arkisisäänkäynnin puiset portaat.

Vihreä (joo selkeästi tämä "sininen 1834" on vihreä!) istuu hyvin maastoon, mutta talon väritykseen se ei ehkä niin hyvin uppoa.
Vihreä (joo selkeästi tämä ”sininen 1834” on vihreä!) istuu hyvin maastoon, mutta talon väritykseen se ei ehkä niin hyvin uppoa.
20150617 - Rusina-2
Pelkän värikerroksen jäljiltä.
20150617 - Rusina-3
Väritön öljy vedettynä värikerroksen päälle.
20150617 - Rusina-4
Jo ensimmäisenä vuotena rakennetut portaat saivat saman värikäsittelyn. Nämä siis käytännössä kun ovat samaa terassia, olisi se kohtuu oudon näköistä, jättää käsittelemättä tai käsitellä jollain muulla värillä.
20150619 - Rusina-1
Arkisisäänkäynnin portaat on myös öljytty, enää jäljellä kaiteiden maalaus.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *