Vesijohdon ja jätevesiviemärin saneeraus – Osa 5: Vinksahtanut vesimittari

Saneerausoperaatio on nyt takana. Yhteenvetona: Kaivuu-urakoitsijan kanssa hommat meni ihan ok, ehkä olisivat voineet muistaa paremmin sovittuja asioita (kuten, se hylevesiputken asennus/kuopan aukijättö, jonka tekivät kun veljeni asiasta heille muistutti) tai ilmoittaa vesilaitokselle, kun kuoppaa täytettäessä vesiputki painon alla veti mittarin keturalleen. Vesilaitos teki ensimmäisellä kerralla hieman kyseenalaisen asennuksen vesimittarille, jonka takia myös maata kuoppaan ajaessa asennus nytkähti sijoiltaan. Vesilaitos kävi toki paikalla tekemässä tarvittavat korjaukset – laskua odotellessa.Saavuttuani kotiin perjantai-illasta, huomasin teknisessä tilassa mittarin ”irtoamispisteessä”, siitä kimmastuneena lähetin tämään viestin vesilaitokselle, toivoen että palaisivat paikalle, ja tekisivät asennuksen uudestaan – niinkuin olisi alunperinkin pitänyt.

Hei,

Meille tehtiin viime viikon loppupuolella viemäri- ja vesijohtosaneeraus urakka, johon tilasin Vesilaitokselta mittarinvaihdon yms… Perjantaina kun tulin kotiin työmatkalta, kävin katsomassa teknisessä tilassa tehtyä työtä ja täytyy sanoa, että jopa 1,5v poikani kokoa leegoja paremmin kuin miten tuo mittari on asennettu! Oletan että jonkin sortin ammattiylpeys / osaaminen on ollut asentajalta hukassa, sillä tällaista jälkeä ei voi hyväksyä!

Miten toimitaan? Koska tulette tämän reklamaation johdosta tekemään asennuksen uudestaan, siten että mittari kiinnitetään kunnolla, eikä näytä siltä kuin poikani vaippaan tekemät jätköset – ***ka jäi siihen mihin tippui?

Työssä on vielä käytetty kohtuu runsas määrä erilaisia osia, vähemmälläkin olisi päässyt jos olisi hieman aivojaan vaivautunut käyttämään. Esim. mittari kiinni suoraan tuloputken kulmaan (sulun jälkeen tietenkin) ja parilla putkikiinnikkellä seinään kiinni. Lopun olisi voinut vetää esim. kupariputkella ja parilla puserruskulmapalalla jakotukille, eikä näin. Nyt mittari on joka suuntaan päin *****, eikä sitä edes pysty kunnolla lukemaankaan, kun se on seinää kohti vinossa.

Harmittaa hieman etten ollut itse paikalla, en olisi antanut mittaria edes asentaa noin, mutta jotenkin olettaa että asialla olevat ihmiset omaisivat jonkin sortin ylpeyttä tekemiseensä, eivätkä vain kasaisi pakettia mahdollisimman nopeasti, niillä osilla mitä sattuu taskussa olemaan ja toteamaan lopuksi – ***kahan se on, mutta siinä on. Miksi ylipäätänsä lähteä tekemään tällaista, jos ei tee sitä kunnolla alusta asti?

WP_20150920_001

WP_20150920_003

Nooh, vesilaitoksen kanssa jutellessa selvisi, että asennus oli tehty suoraan, mutta mitä ilmeisemmin urakoitsija olisi kuoppaa täyttäessä täytemaalla kiristänyt putkea siten, että se on nykäissyt mittarin sijoiltaan. Juttelin urakoitsijan kanssa, ja kyllä putki oli tullut suojaputkesta ulos jonkin verran kuoppaa täytettäessä.

Eli anteeksipyyntö on paikallaan vesilaitoksen kavereille, jotka eivät olleet ongelman aiheuttaja, muuten kuin hieman oudolla asennuksella.

Vesilaitos kävi eilen keskiviikkona asentamassa mittarin paikoilleen ”oikeaoppisesti”.

20150924 - viemarisaneeraus-1

Myöhemmin iltapäivällä Kaitsu kävi tekemässä kuparilla vedon mittarilta jakotukille.

20150924 - viemarisaneeraus-2

Nyt enää odotellaan laskua vesilaitokselta. Mikäli mittarin uudelleen asennuksesta tulee laskua, tulen sen reklamoimaan urakoitsijalta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.