Vintin Vaatehuone – Osa 1: Suunnittelua ja ikkunatilaus

Hiljaiseloa on eletty blogin suhteen, mikä johtuu lähinnä siitä ettei remontinkaan puolella ole ollut mitään uutta raportoitavaa. Nyt ajattelin potkia itseäni taas eteenpäin. Vähän olen suunnittelut sivuvinttien eristystä ja käyttöönottoa…

Sivuvinteistä olisi tämän vuoden aikana tarkoitus tehdä ainakin puolet toiselta puolen (riippuen ihan siitä kuinka pitkälle rahat riittää tänä kesänä). Vinttien rakenne tulee pitkälti olemaan villat seiniin ja uretaania kattoon, sekä lattia kipsilevyrakenteella vesikiertoisella lämmityksellä.

Ikkunatilaus tuli tehtyä vintin ”sivujen” päätyihin, sekä yksi ikkuna kellariin. Tosin tajusin nyt että tarvitsee todennäköisesti tilata vielä pari ikkunaa vintille, mutta mennään näillä nyt aluksi. Vietin tovin aikaa googlen kanssa ja löysin 3 ikkunoita kauppaavaa verkkokauppaa, josta pystyi tilauksen tekemään kohtuu helposti. Kävin läpi myös ylijäämävarastojen listoja löytämättä edes suurinpiirtein sopivia akkunoita.

3 verkkokauppaa (jotka on toteuttanut sama firma kaikille kolmelle ikkuna/ovitehtaalle):

  • Piklas: https://piklas.ikkunaverkkokauppa.fi
  • Hämeenkyrön Ikkunatehdas (HIT): https://hit.ikkunaverkkokauppa.fi
  • Suomen Mittaikkuna: https://mitta.ikkunaverkkokauppa.fi/

Hinnat näissä oli suurinpiirtein samat, joten valinta oli lähinnä fiilispohjalla. Suomen Mittaikkunan ikkunat olisivat olleet pykälän energiatehokkaammat, mutta kuvien perusteella en pitänyt ko. ikkunoiden rakenteesta. Valinnan kohteeksi osui loppupeleissä Piklas.

Toimituksen otin vk.16 korville, jolloin pitäisi ainakin kellarin ikkuna saada paikalleen (korvata nykyinen 50mm finfoam ihan ikkunalla 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *