Vintin Vaatehuone – Osa 2: Purkua, purua ja eristämistä (Päivitetty 26.3.2016)

Tästä tulee todennäköisesti kohtuu pitkä postaus (tai ainakin tulen päivittämään sitä useaan kertaan). Aloitin tänään vintin vaatehuoneen remontoinnin purkutöillä. Lähinnä purkaminen sisältää lattiasta epämääräisen laudoituksen, sekä ”ylimääräisen” purueristeen poistamisen (”ylimääräisen” siksi, että taloa tehtäessä kylmän vintin lattiaa noli pistetty 10-15cm purua (hieman kyseenalaisen lautarakenteen alle – niskojen päälle) eristeeksi. Nyt kaavin tuon 10-15cm säkkeihin, jotta saan niskat näkyviin.). Niskojen päälle tulee ilmasulkupaperi. Seinille Ekovillat, joiden päälle vielä vähän uretaanieristettä ja kattoon lähinnä uretaanilevyä.

Tänään (20.3) siis alkoi tämä urakka, vintin perimmäisestä päädystä. Sainkin kaavittua n.1/3:n vinttiä, sekä pistettyä hieman ensimmäisiä ekovillalevyjäkin paikoilleen. Tosin ilmasulkupahvin kanssa kävi ohraisesti, sitä on tullut aiemmin käytettyä sen verran ahkerasti, että ei ollut enää kuin 2m jäljellä (pitää pistää ostoslistalle).

IMG_0318
Vintti, ilman että mitään muuta kuin jätteet on kannettu pois… Tästä se alkaa.
IMG_0320
Ensimmäinen este – sähköjohdon suojaputki. Pitää saada appiukko paikalle ottamaan tuo pois. En usko että tuossa enää kulkee mitään käytössä olevaa, mutta kuitenkin.

IMG_0321

IMG_0325
Ensimmäiset ekovillat seinissä ja hyllyssä ollut ilmasulkupaperin jämä. Tässä on vielä jonkin verran tekemistä.

Hommat jatkuvat siis purujen poistolla, ekovillojen ja ilmasulkupaperin asennuksella… Jossain vaiheessa pitää alkaa rungottamaan peräseinää ikkunaa varten, sekä asentelemaan uretaanilevyjä paikoilleen. Ehkä pääsiäisen pyhinä saan urakkaa taas etenemään…

Perjantai (25.3.2016): Vintin mylläys jatkui… Poistin loput ”lattialaudat” ja säkitin purua sen verran kuin oli säkkejä jäljellä. Tästä työ jatkui tulevien ikkuna-aukkojen tukirakenteiden tekemisellä, sainkin 2/3 rangasta valmiiksi. Lisäksi tuli poistettua runsas metri vanhaa viemäriä ja mietittyä, että miten ihmeessä ”toimisto-osan” lattia tehdään.

IMG_0352
Ikkunan rangat paikoillaan (kunhan ikkunat saapuu, niin sahaan aukot seinään asti ja teen loput tarvittavat temput). Kuvassa näkyy myös jäljellä oleva puruvyöhyke, joka pitäisi saada pois 🙂 Hyvä tästä tulee (hitaasti tosin).

IMG_0353

Huomenna työt taitavat jatkua pääosin alakerrassa, koska Inka ja lapset lähtevät käymään Laitilassa, niin aloittelen takan muurin kanssa (lähinnä valmisteluja, jos vaikka sunnuntaina saisi hiottua siitä noet ja ylimääräiset sonnat pois. Jos aikaa jää, niin jatkan vintin kanssa ja teen tarvittavat rakenteet viimeiselle ikkunalle.

Launtai (26.3.2016): Tänään poistin viimeiset purut lattiasta ja aloitin viimeisen ikkunarakenteen tekemisen. Tosin kesken ikkunarankoja, huomasin, että keskikerroksen ikkunat ovat eri paikassa olohuoneessa ja ruokahuoneessa. Tämä tarkoittaa että kadunpuolen ikkunan paikkaa pitää vielä siirtää sivusuunnassa 10-20cm.

IMG_0359

IMG_0360

Viimeisen ikkunarangan jälkeen, jäljellä on vielä purujen kantaminen ulos, ekovillojen asentaminen, toimistohuoneen seinärakenteiden purku ja tekeminen, sekä tietenkin uretaanieristeiden asennus (jotka pistän erilliseen postaukseen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *