Puutarhailut 2016 – Osa 5: Pieniä puhdetöitä pihalla

Tässä viimeisen kuukauden aikana on tullut tehtyä pihalla pari dokumentoimatonta puhdetyötä, joista tänään viimeisempänä VIHDOIN tein terassin alle vievään aukkoon luukun. Aiemmin tuli kaivettua lopuille pihan sähkökaapeleille kuilu ja valettua viiminen takapihan kolmesta valaisinpylväästä paikoilleen. Nyt kuilussa on suojaputki, jonka sisällä sähköt tulevaisuuden puutarhavajaakin varten. Aloitetaan kuitenkin tuosta terassista, jossa on pari vuotta jo ollut miehen mentävä aukko, johon vihdoin tänään tein luukun. Luukun tekemiseen ja öljyämiseen meni korkeintaan 1,5h. Hieman harmittaa etten ollut saanut tätä tehtyä aiemmin. Luukun saranat jäivät tosin asentamatta, koska niitä ei ollut 🙂

IMG_0702

Toisena, jo aiemmin valmistuneena, askareena on ollut takapihan valaistuksen viimeistely ja sähkön vetäminen puumajaan (lue: tulevalle puutarhavajalle sähkön vetäminen). Puumajaan on tarkoitus pistää valo, joka syttyy samaan aikaan muiden pihavalojen kanssa, jolloin syksyllä pimeässä tuo näyttää hienolta.

IMG_0704 IMG_0703

Samalla maasta nousseilla kivillä pystyi jatkamaan kivipengertä, ehkä tänä syksynä pitäisi tilata lavallinen multaa takapihalle.

Vastaa