1.krs Eteiset – Osa 3: Pintatyöt (katto, seinien maalaus yms…) (Päivitetty 1.8.2016)

Eteisen puolella myös työt etenevät vessatyömaan rinnalla. Eteisessä seiniä on jo hiottu ja enää IV-kanavakoteloa pitää viimeistellä, jonka jälkeen päästään maalaushommiin. Katto on myös levytetty, joten edessä on niin ikään katon maalausta! Lattian puolella työt tulevat viivästymään, kun odotellaan putkimiestä saapuvaksi Elokuun puolen välin jälkeen, jolloin viimeistellään eteinen.

Eteisessä (isommassa) katto on niin ikään tehty Halltexin Perinnelaatasta (600 x 600). Puretun vanerikaton alta löytyi sopivasti koolausta, joten uuden katon sai parilla lisälaudalla ja sähköjen vetojen jälkeen näppärästi paikoilleen.

IMG_1102

Seuraavaksi edessä on lisää kittausta, hiontaa ja maalausta isommassa eteisessä. Pienessä eteisessä / tuulikaapissa pitää vielä pistää yksi levykerros lattiaan ja laatoittaa lattia (kunhan saadaan laatat valittua). Niin ja tietty sähköt, eli valoa tupaan myös eteisessä.

28.7.2016 (Torstai): Eteisten osalta sain katon maalattua isommasta ja yhden levykerroksen kiinnitettyä tuulikaapin lattiaan.

IMG_1112

Loppuviikosta pitää vielä kitata, hioa ja maalata lisää ennen kuin eteisen seinillä alkaa olla valmista pintaa.

31.7.2016 (Sunnuntai): Eteisessä työt etenivät sen verran, että maalasin putkikotelon valkoisella (samalla kuin kattopaneelit), sekä seinät samalla kuin ruokahuoneen seinä.

Seinät maalattuna, putkikotelo seuraavaksi.
Seinät maalattuna, putkikotelo seuraavaksi.

Eteinen on nyt siinä vaiheessa, ettei siellä oikein voi tehdä muuta kuin odottaa putkimiestä, jonka jälkeen voi purkaa lattian -> tehdä sähkötyöt -> uusi lattia -> tapetointi -> lattian pintakäsittely -> listoitus -> sähkökalusteiden asennus.

1.8.2016 (Sunnuntai): Eteisessä tuli rapattua pieni pätkä palomuuria, joka on eteisen ja keittiön välissä. Muurissa oli jokunen syvä kolo ja muuta epätasaisuutta, joten kevyt kerros Vetonitin MT:tä oli paikallaan. MT:tä siksi, että sitä sattui olemaan pari säkkiä kellarissa.

Muuri puhdistettuna tapetista ja nauloista yms... valmiina tasoitettavaksi.
Muuri puhdistettuna tapetista ja nauloista yms… valmiina tasoitettavaksi.
Kerros MT:tä muurilla.
Kerros MT:tä muurilla.
Lähes kuiva ja hierretty muuri.
Lähes kuiva ja hierretty muuri.

Huomenna eteisestä lähtee lattia, jonka jälkeen lisätään 48x148mm vanhojen niskojen tueksi ennen uutta lattiapintaa. Lattiapinnasta puheenollen, pitääkin alkaa metsästämään jostain taas 28x140mm lankkua.

2.8.2016 (Tiistai): Eteisessä työt

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *