1.krs WC – Vaihe 9: Viimeinen palanen vessaan?

Viimeistä viedään vessan kanssa, vai viedäänkö… Kun aloitin tätä kirjoittamaan, luulin että seinäwc-kotelon kansi / taso olisi viimeinen osa koko vessan, mutta olin unohtanut patterivarauksen putket, joitka ammottavat vessan lattiassa… Eli tuon päälle pitää vielä pistää joku kiva koriste, jonka jälkeen voi sanoa että vessa on valmis. Mutta aloitetaan nyt kuitenkin siitä osasta, jonka luulin olleen viimeinen palanen, eli seinäwc-kotelon kansi 🙂

Tämä kansi meinasi aiheuttaa harmaita hiuksia, koska varastosta ei tahtonut löytyä lainkaan palasta josta sen tekisi. Kävin Bauhaussissa katsomassa mitä siellä olisi, mutta koska 40mm koivumassiivilevyn metrihinta sahauksineen oli niin kuvottava, jäi se ostamatta. Otin yhteyttä myös Laitilan Erikoiskalusteeseen, josta palanen olisi löytynyt sopuhintaan, mutta ongelmaksi koitui lähinnä se, miten sen palasen saisi Laitilasta Turkuun. Joten päätin vielä kerran kollata läpi varastoja ja löysin keittiöremontista, koivutasosta (induktiolieden alta) pois sahatun palasen, jonka koko oli n.48cm x 55cm. SeinäWC:n kotelon tasoksi tosin tarvittiin 69cm x 23cm, joten jotain oli tehtävä että tuo siihen sopisi…

IMG_1326

Joten hieman sirkkeliä ja lisää sirkkeliä, sitten parit keksit ja urajyrsin, liimaa ja puristinta, käsihöylää  ja avot! Meillä on n.69x23cm 40mm massiivikoivulevy seinäwc:n koteloa varten 🙂 (Eikä mennyt kuin n.1h) 🙂

IMG_1329

Sitten, jotta sen saa istumaan kotelon päälle kuin hattu, piti alapinnasta ottaa n.1cm pois, jättäen n2cm huulle renoilel (jotta näyttää siltä, että että taso istuu kotelon päällä, eikä tarvitse murehtia miltä laatan ja tason kohtaamispiste näyttää).

Joten tarvittiin yläjyrsintä, talttaa ja vasaraa 🙂 Ja tietenkin hieman aikaa (n.1,5h)

IMG_1330 IMG_1331

Kun pohja oli kokonaan taltattu pääsi vihdoin sovittamaan palasta vessaan 🙂 Ja istuuhan se ihan nätisti…

IMG_1333

Enää ei puutu kuin maalia pari kerrosta niin tämä palanen on valmis. Itseasiassa ko. palanen kuivuu parhaillaan maalausuunissa (saunassa) 🙂 Ehkä huomenna saisi pari kuvaa maalattu levy paikoillaan.

31.8.2016 (Keskiviikko): Wuhuu, kotelon kansi on maalattu ja paikoillaan.

IMG_1337

Enää se pieni palanen / ratkaisu niiden putkien päälle.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *