Puutarhailut 2017 – Osa 2: Pavilijonki & Portti, kevään kasveja ja Japanilaisen kivipuutarhan alku (Päivitetty 4.6.2017)

Pavilijonkia on hieman tullut jatkettua portaiden ja istutusten muodossa. Pihalle rakensin myös portin kirsikkapuiden väliin.

Pavilijongin portaisiin tuli tosiaan askarreltua kaide, itse askelmat ovat jääneet odottamaan, koska lautaa sitä varten pitäisi hakea Sarokkaalta, joka on hieman kaukana. Myös istutuksia on tullut tehtyä 🙂

Kirsikkapuiden kukinta on parasta aikaa keväästä 🙂

Pihalle ilmestyi myös portti. Portti tuli rakennettua kirsikkapuiden väliin, tarkoitus on vielä jossain vaiheessa (kunhan puu on kuivunut) maalata se valkoiseksi. Tarkoitus on myös tehdä pari ”lisävarustetta” porttiin, mutta niistä lisää myöhemmin – pidetään se yllätyksenä 😉

Myös Japanilainen kivipuutarhamme sai alun, eli vanha maa kuorittiin pois ja käytiin hakemassa 3-6mm punaista sepeliä (punaharmaa kuivana ja tumman punainen märkänä). Aiemmin tilattiin saksasta kivilyhty puutarhaan. Nyt on jäljellä vielä kivien löytäminen puutarhaa varten! Hieman tuli kokeiltua erilaisten aaltojen tekemistä, asettelu ei ole missään nimessä lopullinen!

4.6.2017 (Sunnuntai): Käytiin paremman puoliskon kanssa ViherLassilassa noukkimassa hieman kasveja japanilaiseen puutarhaan. Vielä pitäisi löytää sopivat kivet, viimeistellä pari kasvia asetelmiin ja tehdä tarvittavat ”haravoinnit”.

Vastaa