Vintin Lasten Makuuhuoneet – Osa 1: Purkua ja Eristämistä

Tämän vuoden urakkana on lasten makuuhuoneet vintillä (toinen aiemmin makuuhuoneena ja toinen kylmää vinttitilaa). Urakka alkoi jo hieman aiemmin kun veljeni kanssa purettiin kylmän vinttitilan aiemmat viritykset. 

Makuuhuoneessa on tarkoitus lähinnä vaihtaa lattia ja levyttää seinät, olemassa oleva katto maalataan uudestaan. Ulkoseinän vastainen seinä lisäeristetään. Sähköt uusitaan ja asennetaan ketjutettu palovaroitin.

Kylmään vinttiin seiniin tulee 100mm ekovilla + 50mm Kingspan uretaanilevy. Kattoon tulee 2x70mm Kingspan uretaanilevy. Olemassa olevat ikkunat vaihdetaan uusiin ja yhtä ikkuna-aukkoa suurensin hieman, jotta siitä saa hätäpoistumistien. Lattiaan tulee lattialämmitys (kipsilevyrakenteella) sekä vinyylilattiapinnoite (samoin kuin toisen puolen vintissä). Vinttitilan huoneesta hieman työlään teki viemärin tuuletus, joka kulkee ko. tilassa sekä ilmastointikanava. Haasteensa on myös antanut vanhat sähkövedot, joita meni tilassa jonkin verran.

Olemassa olevan makuuhuoneen vaiheita parin päivän ajalta:

Makuuhuoneesta poistettu Halltex:t ja vanhat tapetit seinistä. Lattiasta leikattu hieman reunoja (ei poistettu kokonaan vielä, jotta työn tekeminen olisi helpompaa). Ulkoseinään kiinnitettiin 50mm Uretaanilevy.
Lue yläpuolelta.
Keskikerroksen vanha sähkökaappi oli aavistuksen lasten makuuhuoneen alla. Ko. kaappiin tuli vedettyä osa ilmanvaihtoputkistosta, joka nyt tuli jatkettua vintille, jotta saadaan ilmaa myös uuteen makuuhuoneeseen. Samasta rööristä vedetään varmaan sähköjä näihin kahteen makuuhuoneeseen.
Ensimmäinen pieni satsi kipsilevyjä tuli ruuvailtua makuuhuoneen seinille.
Myös toinen seinä sai kipsilevyä pintaansa. Vielä n.4 levyä tähän huoneeseen ja päästään saumaamaan, hiomaan ja maalaamaan.

Vintin tilan remontointikuvia parin päivän ajalta:

100mm ekovillaa rankojen väliin.
Loputkin villat paikoillaan, sekä pari uutta rankaa antamaan tukea uusille seinille.
50mm Kingspan seinillä, ekovillan päällä, sekä 70mm Kingspania katossa jo osittain kahdessa kerroksessa. Tuuletusviemärin eristin Armaflex:llä kondenssin estämiseksi.
Ikkuna-aukko uuteen makuuhuoneeseen.
Jätteet saa onneksi helposti ulos – ikkunasta 😀
Uusittu ikkuna vintin uuteen makuuhuoneeseen.
Molemmat kerrokset eristeistä paikoillaan. Hieman vielä koolauksia kipsilevyjä ja kattolevyjä varten, niin päästään jo pistämään levyä seinään.

Seuraavaksi onkin vuorossa lisää pintaa 🙂 Kipsilevyä ja kattolevyjä…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *