Verstas – Osa 2: Runkoa ja julkisivua (sekä lattiavalua) (Päivitetty 24.10.2017)

Viime viikon torstaina Sarokkaan kuorma-auto nosti pihaan kasan puutavaraa, hieman maalia ja pari rullaa Kerabit:n kermiä. Tästä alkoi verstaan rungon pystytys ja julkisivun tekeminen. Käytännössä viikonlopun aikana tuli runko valmiiksi ja osa julkisivusta. Tämän lisäksi valoin puruimurikaapin pohjan, jotta julkisivuprojekti pääsee jatkumaan ensi viikonloppuna.

Runko on sivuilta ja takaa 48×98 mitallistettua, etusivu ja katto 48×148 mitallistettua. Etusivuun asensin edellisen asukkaan poistamia vanhoja ikkunoita. Julkisivu tehdään 120mm hienosahatusta laudasta ja 37mm rivoista, pystylaudoitettuna. Ranka kiinnitettiin harkkoihin 120mm betoniruuveilla.

Kaiken romun keskeltä se verstaan seinä kurkistaa 🙂
Julkisivua, osittain valmiina, pitää hakea ovi Starkista, jotta saa oven ympäristön viimeisteltyä.
Julkisivusta puuttuu vielä koko puruimurikaappi, jonka pohjat on vasta valettu. Ehkä vkl ehtisi tekemään osaa rungosta valmiimmaksi (osaa ei voi tehdä, koska seinällä olevat puutavarahyllyt ovat vielä tiellä).
Taka- ja sivuseinien, sekä katon runkoa. Hieman eristettä seiniin ja OSB-levyt päälle. Lattia kaipaa vielä betonivalun.
Julkisivun runkoa ikkunalla. Ikkuna löytyi autotallista, jotka edellinen asukas sinne jätti, kun oli vaihtanut osan vanhoista ikkunoista 2003 uusiin.

Julkisivun / puruimurikopin lisäksi, työt jatkuvat lähinnä ilmanvaihdon parissa, tarkoitus onkin saada autotalliosuuden poistoputkisto kasaan, sekä päätettyä miten hoidetaan verstaan ilmanvaihto.

Ilmanvaihdon jälkeen voisi harkita betonilattian valamista, jos vain löytyy talkooväkeä riittävästi mylläämään 2500-3000kg betonia 🙂 Näin betoni saisi kuivua rauhassa koko talven ja keväästä sitten maalia pintaan.

Päivitetty Tiistai (22.8.2017): Ovi tuli noukittua Starkista ja asennettua paikoilleen, sekä tehtyä hieman viimeistelyä oven ympärillä. Seuraavaksi vähän maalia pintaan ja IV-hommia suunnittelemaan.

Autotallin julkisivun 60% valmiina, maalia hieman ja puruimurin kaappi tekemättä.

Päivitetty Tiistai (24.10.2017): Julkisivuun tuli tehtyä pölyimurikaappi kuntoon (poislukien ovi ja eristeet), sekä verstaan lattiaan valu. Näin lattia ehtii kuivua riittävästi talven aikana, ja keväästä voi maalailla lattian ja tehdä loput verstaasta valmiiksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *