MH1 ja Vintin Rappu – Osa 1: Suunnitelma (Päivitetty 10.2.2018)

Jaahas, kesä lähestyy, joten myös tulevat remontit… toisaalta tänä vuonna aloitettiin jo näin talvella verstaan puolella. Mutta siis päätavoitteena on tänä vuonna saada ns. päämakuuhuone sekä vintin rappukäytävä (tai osa siitä) tehtyä. Makuuhuone itsessään on kohtuu simppeli; Uudet levyt seinään, lattian uusinta, katon maalaus ja oviaukon siirto – helppoa :). Rappukäytävä on hieman työläämpi, sillä korjattavaa pintaa on paljon, ja sen lisäksi myös itse raput.

MH1:n suunnitelma:

Suunnitelmissa tämä tila taitaa olla kaikkein kypsin. Kuten alkusanoihin kirjoitin, seiniin kipsilevyt, ulkoseinän vastaiselle seinälle lisäeristys, muuri kaivetaan esiin nykyisen levyn alta, lattiaan uusi lattialauta, oviaukon siirto, sekä katon maalaus. Valmista?

3kpl A3:ia raapustettu suunnitelmia Makuuhuoneesta.
Pari havainnekuvaa seinistä.
Pohjapiirrustus kalusteilla (tietenkin mittasuhteessa).

Sängynpäätyseinä:

Tiistai (6.2.2018): Suurta ongelmaa aiheuttanut sängynpääty taitaa olla nyt osittain ratkaistu! Ideana on upottaa kolme ikkunaa seinälle, siten että taustalla oleva limilaudoitus näkyy ikkunan läpi.

Suunnitelma sängynpäätyseinästä ikkunoiden kera.
Ikkunat nykyisellään… hieman hiekkapaperia ja maalia, niin hyvä tulee…

Vähän täytyy vielä miettiä valokytkinten asettelua yms… pientä.

Lauantai (10.2.2018): Nyt on kaikki ikkunat kotona ja rivissä odottamassa ehostusta ja kunnostusta, ennen kuin pääsevät seinälle (remontin yhteydessä).

 

Tapettiseinä:

Tässä huoneessa on erikoisuutena käsin maalattu kiinalainen tapetti. Tätä tapettia etsittiin hetken aikaa, ja hinta on ollut suurin ongelma.

Chinese-wallpaper.com sivustolta aloitettiin etsintä, mutta tätä kautta tilattuna yhden paneelin hinta liikkui 400-900€ välillä (seinälle tulee 3 paneelia). Työn jälki näyttää aivan mahtavalta, mutta tuollaiseen rahasummaan meillä ei ole varaa!

Chinese-Wallpaper.com

Hetken lisägooglailun jälkeen löysin Griffin & Wong (Canada + Shangai) firman, joilla sattui olemaan varastossa suoraan yksi hopealla pohjalla ollut kukkainen satsumapuutapetti, jonka mitat istuivat meidän käyttöön kuin nakutettuna ja saatiin hieman alennustakin… Lopulliseksi hinnaksi (FedEx:n sisältäen) n.1050€, eli n.350€/paneeli). Tämä on käytännössä x10 kallimpaa kuin esim. Sandberg:n tapetti, jossa yksi vuota olisi maksanut noin 35€. Mutta lopputulos (TOIVOTTAVASTI) on jotain muuta!

Griffin and Wong

Hieman tässä jännittää, kun ei pääse itse näkemään tapettia etukäteen, vaan joutuu tietyllä tapaa ostamaan ”sian säkissä”.

Satsuma, Lehtihopeapaperilla.

Tapetin pitäisi saapua FedEx:n toimittamana 7.2 (Keskiviikkona). Jolloin nähdään, mitäs paketissa oikein on 🙂

Lauantai (10.2.2018): Tapettirulla saapui FedEx:n kuljettamana perjantaina, jolloin rullaa vähän avattiin ja ihailtiin.

Seuraavaksi sitten vain itse remontti, ennen kuin näkee tapetin kokonaisuudessaan 🙂

Rappukäytävän suunnitelma:

Tästä ei ole kovin kummoisia suunnitelmia, mutta pääpiirteittäin rappukäytävässä on kolme elementtiä: ”Inkan Nurkka”, raput, sekä ylä- ja alatasanne.

Inkan Nurkka:

On Inkan oma tila, tässä on jokunen neliö, johon on tarkoitus saadaa kirjahyllyä, löhötuolia yms… ns. lukunurkkaus. Seinät tapetoidaan jo tutulla pöllötapetilla. Lattia tehdään samasta laudasta kuin muualla. Nurkkaan tehdään yksi ikkunalaajennus ja yksi uusi ikkuna. Nurkkaan on myös tarkoitus tehdä eräänlainen hyllyinstallaatio, josta suunnitelman tynkää alla.

Hahmotelma lintu/kirjahyllypuusta, sekä parista ”linnunpöntöstä”.

Idea on sahata halki yksi kelo männynlatva (joka on jo autotallissa odottelemassa). Sen taakse ajetaan ura LED-nauhalle ja runko tulee hieman irti seinästä (2-3cm), jolloin valo loistaa seinää vasten rungon takaa. Puussa on myös muutama oksa, jonka ”päälle” on tarkoitus asentaa hyllyjä (ja hyllyjä myös ilman oksia). Alimpien oksien alle on ajatus pistää pari linnunpönttöä, joiden sisään niin ikään valo. Katsotaan mitä tästä projektista tulee 🙂

Ylä- ja Alatasanne:

Lattia tulee käytännössä laudasta, ja seiniin kipsilevyt / paneelit, riippuen mistä seinästä on kyse. Näissä tiloissa ei sinänsä ole mitään erityistä. Kattoon tulee samaa tuttua Halltex-perinnelaattaa valkoiseksi maalattuna.

Raput:

Tämä onkin varsinainen murheenkryyni. Nykyään rapussa on liimattuna jonkinlainen ruskea matto, joka on kohtuu ällöttävä. Toinen ongelma on seinäpaneeli, jota menee jonkin verran ja siten myös kustannus nousee kohtuu isoksi. Myös iso seinä ja kattopinta-ala vaatii kohtuu paljon eristämistyötä, joka sekin on kohtuu arvokasta. Eli rappukäytäväpuoli on vielä hieman auki.

Vastaa