MH1 – Osa 2: Sängynpääty vanhoista ikkunoista (Päivitetty 30.6.2018)

Päämakuuhuoneen remontti on alkamaisillaan ja sitä varten on tehty hieman valmisteluja (suunnitelmia, tapettihankintoja ja materiaalihankintoja). Yksi asioista, jonka yritän saada valmiiksi ennen varsinaisen remontin aloittamista on sängynpääty. Pääty tehdään kolmesta isosta ja yläosasta kaarevasta ikkunasta.

Ikkunat ostin jo aiemmin Wanhan Wallankumouksesta. Ikkunat olivat (ja tätä kirjoittaessa osittain vielä) vanhan maalikerroksen alla, ja kaipaavat sieltä täältä hieman kunnostusta (ikkunoiden kiinnitystä kitilla + uuden maalin).

Työt aloitin poistamalla vanhaa maaila ikkunan pokista, en jaksanut alkaa hiomaan pokia tällä kertaa, joten päätin ottaa höylällä 0,25mm pinnoista pois, jolloin vanha maali lähti pois ja sai hyvän pohjan maalille.

Ikkuna ilman höyläystä.
Höylättyä pintaa, valmiina puhdistukseen ja maalaukseen.

Maalia pintaan, tuskaisen hidasta, kun joutuu teippaamaan uudestaan ruudut jokaisen maalauskerran välissä…

Seuraavaksi homma etenee lähinnä puhdistamisella ja maalamisella. Tätä kirjoittaessa, yksi ikkunoista on nyt kokonaan maalattu ja toinen on saanut ensimmäisen maalikerroksensa.

Sunnuntai (24.6.2018): Vihdoin pääsin viimeisen ikkunan kimppuun, enää kaksi kerrosta maalia ja sitten ikkunat on maalattu.

Uusimpana lisänä on tarkoitus tilata ebay:stä ”turvakalvoa”, jonka tarkoitus on estää ikkunaa a) hajoamasta b) sirpaleiden leviämistä ympäriinsä, mikäli ikkuna kuitenkin hajoaa. Tätä varten pitää vielä laskea tarkka materiaalitarve, koska tuo turvakalvo on kohtuu arvokasta.

Lauantai (30.6.2018): Aiemmin jo tällä viikolla sain viimeisenkin ikkunan maalattua loppuun.

 

Seuraavaksi nämä löytävät tiensä makuuhuoneen seinälle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *