Kuisti – Osa 2: Rankaa ja pintaa (Päivitetty 18.4.2019)

Kuistin kanssa tuli edettyä hieman viikonlopun aikana. Kävin perjantaina hakemassa kuorman puuta ja tuulensuojalevyä Starkista ja lauantaina aloitin kokoamaan kuistia.

Ensimmäiseksi ranka pystyyn ja vanhojen tolppien korvaus vähän tukevammalla. Kun työ eteni, tuli huomattua, että kuisti on pysynyt pystyssä lähinnä pyhällä hengellä. Toinen tolppa oli käytännössä metallisen kaidetolpan pystyssä pitämänä ja toinen puoli pienen laastiknöölin päällä. Hyvä, että tuli hoidettua tämä nyt tässä vaiheessa kuntoon 🙂

Rangan päälle tuulensuojalevy, koolaukset ja ulkolaudoitus. Laudoituksen teen tässä vaiheessa vain kahdelle sivulle ja viimeisen sivun kunhan saadaan raput tehtyä pohjoisseinälle.

Jätettiin vielä vähän vanhaa kaidetta paikoilleen, jotta saa yhä tukea rappuja kiivetessä. Kaiteet ovat yllättävän tukevat vaikka ovatkin vain yhdellä jalalla kiinni 🙂

Seuraavaksi pitää hakea vähän 24:sta lisää, yksi tuulensuojalevy, sekä pari koolauslautaa, jotta saa vietyä rakenteet valmiiksi. Ovi- ja ikkuna-aukkoja pitää myös hieman vielä siistiä, niin ja tietty maalia pintaan. Jonka jälkeen pitää vielä ostaa rimaa laudoituksen pintaan.

Maanantai 15.4.2019: Maanantai-illasta tuli vielä hieman riehuttua kuistin parissa. Lähinnä purettua julkisivulaudoitusta kuistin sisäosista. Tarkoitus on paneloida kuistin sisäseinät minisiskonpaneelilla, jota tilasin Tecdoma Oy:ltä (https://www.tecdoma.fi/) Aurasta.

https://www.tecdoma.fi/wp-content/uploads/2014/01/1182.jpg

Julkisivu purettu kuistinosuudesta.

Perjantai 19.4.2019: dddd

Vastaa