Leffahuone – Osa 3: Tähtitaivasta ja muuta pintaa (Päivitetty 26.1.2020)

Itseasiassa, jo Osa 2:ssa tuli maalattua seiniä ja kattoa, joten vähän menee ristiin mutta ei anneta sen haitata. Eli nyt kun on lattia valmis, seinät pääosin kasassa ja kattokin osittain, on aika siirtyä kunnolla pintahommiin.

Pitää tehdä seuraavia asioita:

  • Tähtitaivas: Kipsilevy + Tähtitaivasprinttitapetti + Valokuidut ja niiden projektorit.
  • Valkokangasseinän mustat huovat paikoilleen
  • Viimein maalikerros seiniin ja kattoon
  • Lattiamatot

Tähtitaivas

Tähtitaivas on siis Photowall.fi:stä tilattu milkiway printti (3m x 3m), jonka tapetoin kipsilevyille (2 kokonaista + soiro). Kipsilevyjen takapuolelle tulee teipattuna ja liimattuna kiinni kuituvaloja antaen tähtitaivasmaisen efektin. Kuitujen toisessa päässä on valokuituprojektori jossa on pyörivä kiekko, jonka avulla näyttää siltä, että tähdet vilkkuvat. Saas nähdä mitä tästäkin tulee!!!

Ensimmäinen vaihe oli tietty katon palasten tekeminen, joka tehtiin yhdessä lattian kanssa. Seuraavaksi maalasin katon kipsilevyt samalla maalilla kuin muutenkin tähän mennessä on tullut maalattua.

Kattolevyjä on kaksi pitkittäin leffahuoneessa ja ne täyttävät koko huoneen, eli eipä tarvitse miettiä että voisi tehdä jotain muuta kuin tähtitaivasta tässä vaiheessa. Kattolevyihin tapetoin Black Friday (-25%) tarjouksesta ostetun tähtitaivas printtitapetin.

Kunhan tapetti kuivuu, päästään pistämään kuituja paikoilleen!

20.1.2020 (Maanantai): Tähtitaivas lensi paikoilleen! Kunhan sai ensin porattua 400 reikää, 400 tippaa liimaa ja 50m ilmastointiteippiä…

Paneelit katossa näyttävät ihan hyvältä, nyt pitää vain saada valon määrä huoneessa tasapainoon jotta tähdet ja tapetti molemmat näkyvät.

26.1.2020 (Sunnuntai): Paneelit paikoillaan katossa! Katkoin kuitujen hännät kynsisaksilla aivan katonrajasta. Kun tähtitaivasprojektorit ovat päällä ja tähdet katossa vilkkuvat, näyttää katto aikas hyvältä!

Valkokangasseinän mustat huovat

Valkokankaan taakse piti saada mustaa, mustaa ja mustaa, koska kangas itsessään on äärimmäisen ohut, ääntäläpäisevä, joten takaa ei saisi tulla mitään heijasteita. Tausta tulikin siksi nidottua mustasta askarteluhuovasta (180cm leveää ja 1mm paksua).

Kun tausta oli kunnossa, niin keskiviikkona sain viestin että valkokangas olisi noudettavissa! Samana iltana vielä noudin kankaan ja kokosin kehykset yms… Ja näyttää se paremmalta kuin tutuilta saatu perintölakana 🙂

Viimeinen maalikerros & Laitekaappi

Maalikerros tuli sutastua seiniin n. keskiviikon tietämillä ja näyttäähän se raitiovaununharmaa (RAL-väri) paremmalta kuin aiempi sinertävä harmaa!

Laitekaappiin sain myös hyllyt ja äänieristeet paikoilleen. Vielä joskus tulevaisuudessa ovet yms.. paikoilleen niin saa nämäkin piiloon.

Lattiamatot

Lattiamatoiksi valikoin Puuilon tasapohjaisen kuramaton harmaana ja mustana. Musta matto tuli kraaterin puolelle ja harmaa aseman puolelle.

Kuramaton kiinnitin kipsilevyn pintaan kaksipuoleisella mattoteipillä. Portaiden ulkoreunoihin kiinnitin vielä Byggmax:sta ostetut alumiinilistat ja ihan hyvältä sekin näyttää 🙂

Leffahuoneen oven parantelut (osa 1)

Leffahuoneen oveen tein muutamia muutoksia:

  • Ehkä olennaisin ”Sali I” -kyltti 🙂 ulkopuolelle.
  • Koska oveen tuli hieman lisää painoa, ja se oli aavistuksen vinossa, niin asensin yläreunaan kaksi saranaa (maalattuna kullalla).
  • Sisäpuolelle äänieristystä.

Äänieristykseen käytin biltemasta ostettua 1,2mm bitumilevyä (jonka liima on kyllä kohtuu hanurista), eli ensin pohjalle jämäpalat, sen päälle Motonetista 1cm äänieristelyvy ja päälle vielä koko oven mitalta Bilteman bitumilevy. Bitumilevyn reunat pitää vielä teipata ja nitoa jotta siitä saa siistimmän.

Ovea pitää vielä tuunata lisää, tosiaan teipit saumoihin. Karmien tiivistystä (mahdollisia lisälistoja käyttäen). Sekä sisäpintaan Star Trek henkisiä paneeleja.

Oven saranat ja Sali I kyltti. Kylttiä varten tilasin jo joskus aiemmin tarroja etsy.com:sta (4K + Dolby Vision + Dolby Atmos – tarrat). Kyltti itse on musta pahvi askarteluliikkeestä + puiset kehykset Puuilosta, jotka maalasin spray-maalilla kultaiseksi. Saranat on Bauhaussista, jotka maalasin samalla spray-maalilla kultaisiksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *