Autotallin Kuivatus – adsorptiokuivain

Isompi autotalli on ollut aina kohtuu kostea, tai no siis vesi aina välillä valuu seinää pitkin, joten esim. auton säilytys siellä ei ole oikeastaan tullut kyseeseenkään. Jotain pitäisi asialle tehdä, että tilasta saa hyödyllisemmän.

Hetki meni etsiessä vaihtoehtoja kuivaukselle, tietty täydellinen korjaus olisi kaivaa autotallinympärys auki, louhia kalliota ja salaojittaa se kunnolla, mutta! Tässä vaiheessa kuvain lienee hieman nopeampi / huokeampi ratkaisu.

Parikin tuotetta löytyi… Oli ns. kompressori/lämmitysperusteisia kuivaimia, joiden ongelma oli se, että niiden toimintalämpötila ei ole soveltuva kylmään autotalliin. Näissä myös pääosin oli vedenpoisto säiliöön tai vesiletkulla esim. lattiakaivoon. Lattiakaivoa kun ei löydy meidän tallista, pitäni löytää uusi ratkaisu.

Seuraava vaihtoehto oli adsorptiokuvaus, joita voi asentaa esim. alapohjan tuuletukseen… hinta tosin näissä oli kohtuu kova kautta linjoin. Loppupeleissä päädyin Acetec:n pieneen laatikkoon, jonka hinta oli n.760 EUR.

Miksi juuri tämä?

  • No tietty käyttölämpötila -20 – 40 astetta
  • Kosteuden poisto tapahtuu poistoilman mukana, joten ei erillistä jätevesikaivoa tarvita
  • Pieni koko
  • Hinta oli kolmanneksen halvempi kuin seuraavat vaihtoehdot.

Tilasin kyseisen laitteen Staypro.com:sta johon löytyi netistä vielä perus 5% alekuponki. Kunhan laite saapuu kirjoittelen hieman asennuksesta ja käyttökokemuksista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *