Katon sammaleenpoisto, tosin vain etelälapeelta

Nyt tuli vipinää kinttuihin kun päätin tilata aurinkopaneelit katolle (siitä lisää toisessa postauksessa), piti saada sammeleenpoisto hoidettua etelälappeelta.

Jo viime vuonna olin ostanut sammaleenpoistoaineet, mutta en koskaan uskaltautunut katolle asti suorittamaan itse operaatiota. Nyt oli pakko! Sopivasti perjantai oli oikein aurinkoinen päivä, joten jää ja lumi suli pois katolta ja siellä oli ihan jopa mielyttävää operoida. Myös viikonlopuksi oli luvattu mielekästä säätä, joten aineet eivät heti valu sadeveden mukana alas katolta!

Työ tietty alkoi harjaamalla. Toinen vaihtoehto olisi varmaan ollut painepesuri, mutta sitä en jaksanut raijata katolle asti ja vetää sähköä ja vettä yms… Joten harjan varteen vaan! Harjaamisessa yhdellä lappeella meni noin tunti ja työn jälki oli keskinkertaista. Varsinkin pystysaumat jäivät vähän huonosti puhdistamatta, kun niihin ei tämä pehmeä katuharja oikein tehonnut. Pohjoislapetta silmälläpitäen pitää ostaa kovempiharjaksinen harja. Myös kattotikkaiden kohta jäi puhdistamatta, mutta siihen ei tule paneeleja, joten ajattelin että ehdin sen kyllä hoitamaan vaikka vkl aikanakin.

Harjauksen jälkeen otin edellisvuonna Puuilosta ostamani 8L ruiskusäiliön jossa oli letku ja ruiskuvarsi – kohtuu huonolaatuinen vekotin kyllä ollakseen ”polttoaineenkestävä”, lähes jokainen liitos vuosi mitä ruiskuosuudessa oli 🙂

Norona 8L puutarharuisku ”Norona puutarharuisku kasteluun ja lannoitukseen tai mietojen pesuaineden levitykseen.” Sain kuitenkin työn suoritettua huonosta ruiskusta huolimatta (housut ja paita oli aivan märät sammaleenpoistoaineesta, jota vuosi ties mistä liittimestä!).

Norona 8L puutarharuisku – kohtuu ruokottoman laatuinen ja huono vekotin, ajoi asiansa mutta ei voi suositella.

Jo rusinan alkuaikoina ostetut valjaat ja turvaköysi pääsi taas käyttöön kattoa harjatessa ja myrkyttäessä.

Nyt kelpaa odotella ensi viikkoon paneelien asennusta kun myrkyt muhii katolla ja suurin osa sammaleesta on maassa eikä tiilien koloissa. Tosin räystäälle jäi vielä puhdistettavaa, mutta teen sen kun korjaan koko räystään laudoituksen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *