Katon sammaleenpoisto, nyt myös pohjoislape

Sammaleenpoisto on ollut yksi hommista mikä on odottanut tekijäänsä, nyt kun on kelit olleet kohdillaan, niin mikä siinä hikoillessa auringon paahtaessa niskaan ja rakkoja käsiin kerätessä. Sammaleet sai kyytiä katolta, jonka jälkeen perään myrkkyä ettei tulisi heti perään uutta, sekä tietty poistamaan ne mitä sinne jäi.

Sinänsä varsin yksinkertainen, mutta työintensiivinen operaatio, harjaten (ja lasten lapiolla lapioiden) vanhat sammaleet pois katolta. Jonka jälkeen jos vain olisi ollut akkukäyttöistä lehtipuhallinta käytössä, olisi saanut näppärästi roskat pois katolta. Nooh anyway, myrkkyä perään samalla menetelmällä kuin etelälappeen kanssa, eli ruiskulla ruiskuttaen.

Puhdasta tuli, seuraavana päivänä vielä kävin puhaltamassa lehtipuhaltimella kuistin katolta ja ränneistä roskat pois. Nyt on kaikki katot poistettu sammaleesta ja myrkytetty, toivottavasti tällä päästään tovi eteenpäin.

Vielä tosin pitää jaksaa siivota sammaleet pois pihalta, jota tuli pari kottarillista odottelemaan siivojaansa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.