Puuhuone – Osa 1: Ulko-ovi ja klapikuorma

Nyt kun kuisti on valmis, niin edessä oli urakkana siivota kuistin alla oleva tila, jota nyt kutsun puuhuoneeksi paremman nimen puutteesta. Jonkin verran olikin järjesteltävää, mutta tyhjäksi tuli (tosin vielä pitää ratkoa mihin osa siellä olleesta kamasta tarvitsee pistää). Pihalla on jonkin verran lojunut kuormalavoja puukasojen alla ja päällä, jotka nyt palastelin puuhuoneeseen ilmankierron takaamiseski puiden ympärillä. Myös asentelin Bilteman kanavapuhaltimen imemään ilmaa kopista aina osan päivää. Niin ja tietty isoin työ tässä vaiheessa oli uuden ulko-oven tekeminen.

Siivousta, pohjia ja ilmanvaihtoa

Ensialkuun tosiaan siivousta, siivousta ja siivousta. Puutarhatarvikkeille pitänee tehdä pieni vaja takapihan kulmaan (joskus parin vuoden sisään) ja samaan koppiin saa sitten maalaustelineetkin pistettyä varastoon. Kun koppi oli siivottu, niin kannoin ja askartelin kuormalavoista puille pohjan (betonilattiaa vasten olevien lavan tassujen alle pistin myös hieman kattohuovan palasia).

Olennaisin lisä lieni tuo pieni Biltemasta ostettu kanavapuhallin 100mm kanavaan, ehkä suurin ja epämääräisin innovaatio oli pistää kanavapuhaltimen toinen pää rännikaivoja yhdistävään putkeen.

Ulko-ovi puuhuoneeseen

Tässä kopissa ei aiemmin ovea ollutkaan. Sitä varten kävin hakemassa ensialkuun pari betoniharkkoa, jotta oviaukon alareunan sai maantasalle. Tämän jälkeen aukkoon sitten vaan tekemään karmeja ja itse ovea…

Karmit oveen tein 48×148 mitallistetusta, ja oven rungon 48×98. Ristikkoja ikkunaa ja oven tukemista varten tein hyllystä löytyneestä 48×48:sta. Oven pintaa varten oli kuistista hieman ylijäämä pikkusiskopaneelia, jolla sai hyvin aikaansa sopivan ulkonäön oveen. Oven ulkopinta tuli maalattua Uulan Myrsky värillä (oliskohan ollut joku jämäpurkki Nordica Ekoa) ja sisäpuoli Tikkurilan Ukolla, sitäkin sattui olemaan joku vinhan jämäpurkki hyllyssä.

Mielestäni ovesta tuli oikein soma ja sopiva taloon. Seuraavaksi pitää tehdä kuntoon sisempi oviaukon yläpuoli (kipsilevyt + rappaus), sekä tehdä yksi sisäovi, jotta pääsee kellarista paremmin hakemaan puuta ja pysyy kylmä paremmin oven toisella puolen. Mutta siitä sitten lisää seuraavassa postauksessa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *