Puuhuone – Osa 2: Sisäpuolen ovi ja ovi-aukkoa uusiksi

Nyt kun ulkopuolinen osuus on valmis (uusi ovi ja puut siellä missä pitää), pitääkin tehdä sisäpuoli myös kuntoon. Puuhuoneeseen vie vanha ovi, joka aukeaa puuhuoneeseen päin. Aikoinaan ruuvasin tuon oven sisäpintaan 2kerrosta 30mm uretaanilevyä saunan remontin jäljiltä, pitääkseni kylmää loitolla. Nyt on tarkoitus rakentaa samaan karmiin sisäpuolelle toinen ovi ja eristää molemmat ovet (”sisältä”). Myös ovi-aukon ulkopuolelle pitää vihdoin pistää pari kerrosta kipsilevyä ja rapata pinta, koska tuossa on vessanremontin jäljiltä ollut pitkään jo puut ja paikotellen jopa purutkin näkyvissä. Joten jälleen kerran tekemistä riittää!

Aloitin työt ottamalla vanhan ulko-oven irti ja poistamalla sen sisäpinnasta (niin varovasti kuin osasin) vanhan sisko-paneelin pois. Tämän jälkeen pääsin vaahdottamaan uretaanit paljastuneisiin rakenteiden väleihin. Vanhan paneloinnin tilalle pistin karusti vain havuvanerin (kustannussyistä), joka jäykistää ovea ja luo ihan siistin sisäpinnan.

Oven karmeihin sisäpintaan asensin 50x20mm ripaa, jotta sai luotua huulteen uudelle sisäovelle.

Rivat (50x20mm) kiinnitettyinä uusiksi huulteiksi, sisemmälle ovelle.

Sisäpuolisen oven rungon tein kertopuutolpasta, joka on hyvin määrämittaista ja sopii oikein hyvin tämmöiseen. Runkojen väliin sitä saunasta ylijäämäpalasista koottua 30mm uretaania. Tämän oven ”ulkopinnan” (eli se mikä näkyy sisälle), paneloin vanhasta ovesta irroitetusta paneelista ja sisäpintaan samaa havuvaneeria. Enää vain maalia ja ovitiivisteitä, niin avot!

Ulkopuolella oven yläpuollella oli ennen pari lautaa, jonka päälle kanaverkkoon rapattu ohut kerros kivipintaa, jonka jouduin poistamaan kun korjasin vessan lahovaurioita. Tuohon aukkoon oli jäänyt puu ja tuulensuojapahvi vuosiksi odottamaan uutta pintaa. Nyt vihdoin sain pari koolauslautaa pistettyä paikoilleen ja siihen päälle 2x EK kipsilevy. Kipsilevyn kolot kiveä vasten vaahdotin kevyesti uretaanilla tiivistämiseksi, ja pinnan rappasin Lakan sokkelitasotteella, jota oli säkinpohjat jäänyt viimevuodelta.

Oviprojekti onnistui oikein hyvin, jos olisi ollut ylimääräistä siskonpaneelia, niin olisin ehdottomasti paneloinut sillä ovien toisiaan vasten olevat pinnat myös sillä havuvanerin sijaan. Talvella nähdään, onko ovien rungoissa olevista eristeistä hyötyä ja kuinka hyvin noi ovitiivisteet tuli oikeasti asennettua 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *